MALIŠANI U PREDŠKOLSKOJ USTANOVI 11. APRIL DOVEDENI U OPASNOST! Opsadno stanje zbog zbog protivpožarnih aparata!
Foto: Kurir.rs

alarmantno

MALIŠANI U PREDŠKOLSKOJ USTANOVI 11. APRIL DOVEDENI U OPASNOST! Opsadno stanje zbog zbog protivpožarnih aparata!

Zbog kašnjenja s redovnim atestom predškolskoj ustanovi su izrečene tri presude u visini od po 300.000 dinara, plus novčane kazne za direktora

Objavljeno:

Više od 10.000 mališana iz Predškolske ustanove „11. april“ u Beogradu u opasnosti je zbog toga što protivpožarni aparati i hidranti nisu adekvatno atestirani i pitanje je da li uopšte rade i šta bi bilo kada bi buknuo požar, otkrivaju uplašeni roditelji!

Naime, uprava ove predškolske ustanove nije obavila neophodan atest uređaja još od januara 2017. godine, a prema zakonskoj obavezi, to je morala da uradi bez odlaganja. Tek kada je o ovoj strašnoj nemarnosti obavešten Sektor za vanredne situacije MUP i kada su inspektori utvrdili da nije bilo atesta, podneta je prijava tužilaštvu, a u vrlo kratkom roku predškolska ustanova je zaradila tri kazne.

- Izrečene su tri presude za tri objekta u visini od po 300.000 dinara, plus novčane kazne za direktora. Kada je uprava shvatila da je u velikom prekršaju i da će, po svoj prilici, dobiti još kazni jer ima 38 objekata, raspisali su po hitnom postupku javnu nabavku na kojoj je posao dobila firma „DVD Vračar“ - priča naš izvor.

foto: Printscreen

Umesto da oni obave neophodan atest, dodaje on, stvorila se još veća opasnost.

- Urađeno je još gore! Radnici te firme su ekspresnom brzinom obišli skoro sve objekte, ali nisu obavili adekvatnu proveru, već su samo, u dogovoru sa direktorkom, lepili nalepnice da je atest urađen.

Direktor firme „DVD Vračar“ Zoran Lazić kaže za Kurir da garantuje za posao koji su uradili njegovi radnici.

Sekretarijat za dečju zaštitu, "NEMAMO ZAMERKI NA ATEST"!

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu kažu da je Predškolska ustanova "11. april“ u svojim objektima obavila atestiranje mobilnih protivpožarnih aparata i hidranata u januaru 2017. godine i u maju 2018.

- Ova kazna se odnosi na 2016, kada smo kasnili sa javnom nabavkom za izbor firme koja će te godine obaviti ateste. Bezbednost dece je zaposlenima u ustanovi „11. april“ apsolutni prioritet. Firma koja je radila atestiranje garantuje nam ispravnost aparata i odgovorna je za njihovo stanje.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Kurir / Silvija Slamnig)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.