NASILNI VOZAČ NA HAUBI VOZIO BICIKLISTU: Incidenti na Savskom nasipu ne prestaju (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter / Savski nasip

užas!

NASILNI VOZAČ NA HAUBI VOZIO BICIKLISTU: Incidenti na Savskom nasipu ne prestaju (VIDEO)

Na snimku se jasno vidi osoba, ali i broj registarske tablice automobila koji je "vozio" nesrećnog čoveka

Objavljeno:

Neformalna grupa građana, okupljena oko zajedičkog cilja, a to je spas Savskog nasipa od nelegalne gradnje, okačila je na svom Tviter profilu snimak nasilja koji se desio kada je nasilni vozač audija udarao njihovog kolegu vozivši ga na haubi skoro jedan kilometar.

Na snimku se jasno vidi osoba, ali i broj registarske tablice automobila koji je "vozio" nesrećnog čoveka.

Povodom ovog događaja, Inicijativa Ne davimo Beograd je oštro

osudila nasilje kojim su bili izloženi biciklisti i članovi udruženja “Ulice za bicikliste” i “Savski nasip” dok su na Savskom nasipu protestnom šetnjom zahtevali od gradskih i republičkih službi da uklone divlje vikendice sa vodoizvorišta i da zaustave nelegalni saobraćaj po nasipu.

Kako kažu, umesto da im prilaz i vožnja po nasipu bude zabranjena i onemogućena, vozači motornih vozila su juče nasrnuli na bicikliste tokom protestne šetnje, pretili okupljenim građanima i čak jednog od nih vozili na haubi nekoliko stotina metara u punoj brzini. Potpuno je nedopustivo da oni koji ukazuju na kršenje zakona budu žrtve napada onih koji te zakone krše, dok nadležne službe ćute i ne reaguju.

Pitanje očuvanja Savskog nasipa i rešavanje nagomilane nelegalne gradnje koja ga ugrožava, od životnog je značaja za grad Beograd. Savski nasip predstavlja zaštićeno područje vodoizvorišta, područje koje štiti Novi Beograd od poplava, i vredan prirodni resurs i stanište ptica. Nažalost, nebrigom, nečinjenjem i bahatim ponašanjem pojedinaca Savski nasip je ugrožen i pretvoren u zagrađenu privatnu zonu, poručuju iz ove grupe.

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva policiju da u najskorijem roku otkrije počinioce ovog napada, ali i da spreči dalju vožnju i gradnju na Savskom nasipu. Od nadležnih u gradskoj i republičkoj vlasti zahtevamo da se u najskorijem roku krenu sa uklanjanjem divlje gradnje u ovom, za grad Beograd jako bitnom području. Zbog interesa i uživanja male grupe ljudi, dovedeno je u pitanje zdravlje i bezbednost stotina hiljada građana.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.