KAO DA JE OD ZLATA! Pronašli smo najskuplju tezgu u Srbiji, vrednu skoro POLA MILIONA! Znate li šta će se prodavati na njoj? (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs, Profimedia, Ilustracija

ko ima pare da ovo plati

KAO DA JE OD ZLATA! Pronašli smo najskuplju tezgu u Srbiji, vrednu skoro POLA MILIONA! Znate li šta će se prodavati na njoj? (FOTO)

"Sporna" tezga trenutno "zvrji prazna", a početak njenog rada očekuje se za desetak dana

Objavljeno:
Jelena Jovanović

Na najnovijoj licitaciji za dodelu pijačnog poslovnog prostora i pijačne opreme na beogradskim pijacama bilo je više od 80 učesnika, a ukupan prihod iznosio je oko 3,2 miliona evra, saopštile su nedavno "Gradske pijace“.

Najveća borba vodila se za zakup jedne tezge na pijaci "Banjica“, za koju se nadmetalo petoro ljudi, pa je početna licitaciona cena od 25.000 porasla na 570.000 dinara (4.800 evra), a jedan lokal je izlicitiran čak na 450.000 dinara.

Najskuplja tezga na pijaci Banjica
Najskuplja tezga na pijaci Banjicafoto: Espreso.co.rs

Sada već popularna "tezga od zlata" označena je brojem "333", a prve komšije već gledaju sa velikim neodobravanjem na nju.

"Sporna" tezga trenutno "zvrji prazna", a početak njenog rada očekuje se za desetak dana.

Najskuplja tezga na pijaci Banjica
Najskuplja tezga na pijaci Banjica foto: Espreso.co.rs

Spekuliše se da će se na njoj prodavati vodovodni materijal, cevi, žice, ventili, ali nam to sa sigurnošću niko ne može reći.

Najskuplja tezga na pijaci Banjica
Najskuplja tezga na pijaci Banjica foto: Espreso.co.rs

Prodavci na ostalim tezgama smatraju da radi o nekoj vrsti prevare i da je plaćenje tog zakupa nemoguće za običnog seljaka.

Ko želi i može da plaća tezgu pola miliona dinara? To nije moguće, to su mutna posla. Ja ne bih mogla sigurno, niti bilo ko ovde, jedva i ovako preživljavamo, rekla nam je gospođa koja prodaje na pijaci.

Prodavačica na pijaci priča o zlatnoj tezgi
Prodavačica na pijaci priča o zlatnoj tezgi foto: Espreso.co.rs

Druga sagovornica nam je objasnila kako je navodni vlasnik "mlada, plava" žena, ali da nije ona ta koja je licitirala za tezgu.

Videla sam novu vlasnicu, dolazila je do tezge, ali se nismo upoznale. Vidim da ostali prodavci imaju neku netrpeljivost prema njoj jer pola miliona nije mala cena. Nešto je tu jako sumnjivo, tvrdi ona.

Prodavačica na pijaci priča o zlatnoj tezgi
Prodavačica na pijaci priča o zlatnoj tezgi foto: Espreso.co.rs

Kako su nam rekli iz uprave pijace "Banjica" na licitaciji je došlo do "prepucavanja" između dva potencijala kupca, što je i bio glavni razlog da cena godišnjeg zakupa tezge ode tako visoko.

Ukupno je bilo pet ponuda, a početna licitaciona cena od 25.000 dinara porasla je ubrzo na 570.000 dinara (4.800 evra). Novi vlasnik je već platio 10 odsto od ukupne cene, ali nije sigurno da će ostati pri ponudi. Dešavalo se da ljudi uplate minimalni deo, i da posle odustanu. Ono što smo mi čuli jeste da je čovek koji je izlicitirao cenu to uradio preko ovlašćenja koje mu je dala ćerka za koju se priča da živi u inostranstvu. Nezvanično, reč je o izvesnoj Dragani Milutinović koja ne živi u Srbiji, rekli su nam iz uprave pijace.

Posle tezge, "zlata vredne", sledeća najskuplja na pijaci "Banjica" košta 165.000 dinara i na njoj se prodaju poljoprivredni suplementi.

Inače, prosečna cena zakupa tezge na Banjici iznosi oko 25.000 dinara.

Najskuplja tezga na pijaci Banjica
Najskuplja tezga na pijaci Banjica foto: Espreso.co.rs

Lokal broj 20 koji je izlicitiran na 450.000 dinara je već druga priča jer se kirija plaća oko 20.000 dinara, a zakupac koristi tih 20 kvadrata sve dok izmiruje obaveze, poručuju iz uprave pijace "Banjica".

Podsećamo, zakup tezge se plaća jednokratno, a onaj ko pobedi na licitaciji dobija opremu na korišćenje ne samo do sledeće godine, već dokle god uredno plaća dažbine. "Gradske pijace“ su raspodelu pijačnih mesta putem licitacije počele pre dve godine da bi, kako kažu, sva zainteresovana lica na transparentan način i pod jednakim uslovima imala priliku da zakupe tezge i lokale na najprometnijim beogradskim pijacama.

Takođe, veliko interesovanje vladalo je i za pijacu "Skadarlija“ gde su nove moderne tezge broj 166 i 180 izlicitirane za iznose veći od 200.000 dinara, dok je na pijaci "Zemun“ tezga broj 27 dostigla 190.000.00 dinara. Ukupan prihod ostvaren na jučerašnjoj licitaciji iznosi 3.196.000 dinara.

JKP "Gradske pijace“ sa dodelom pijačnih kapaciteta putem održavanja Javnih licitacija, otpočele su pre dve godine kako bi na transparentan način sva zainteresovana lica pod jednakim uslovima imala priliku da zakupe jedan od pijačnih kapaciteta na najprometnijim beogradskim pijacama.

Pogčledajte bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.