MUTNA POSLA, JA TO NE BIH MOGLA DA PLAĆAM NI ZA STO GODINA! Pitali smo prodavce na pijaci Banjica da li bi mogli da iskeširaju POLA MILIONA za tezgu! (ANKETA)
Foto: Printscreen, Aleksandar Jovanović Cile

prodavci jedva preživljavaju

MUTNA POSLA, JA TO NE BIH MOGLA DA PLAĆAM NI ZA STO GODINA! Pitali smo prodavce na pijaci Banjica da li bi mogli da iskeširaju POLA MILIONA za tezgu! (ANKETA)

Mnogi su stava da su u pitanju "mutna posla", kao i da prosečni prodavac na pijaci ne može da plaću tu sumu....

Objavljeno:

Nakon Javne licitacije koja je održana u službenim prostorijama pijace "Kalenić“, za dodelu pijačnog poslovnog prostora i pijačne opreme na svim beogradskim pijacama, a na kojoj je učestvovalo više od 80 lica, došlo je do ishoda koji je malo ko očekivao.

Naime, najveća borba vodila se za zakup tezge broj 333 na pijaci "Banjica“ za koju se nadmetalo pet osoba i koja je od početne licitacione sume od 25.000 dinara, u kratkom roku, dostigla iznos od čak 570.000, kao i za lokal broj 20 koji je izlicitiran na 450.000 dinara što iznosi skoro pola miliona.

Dosta velika suma, složićete se.

Tog stava su i ostali prodavci koji će deliti prostor sa ovim kako kažu, "krupnim igračem".

U razgovoru sa njima, saznali smo da im se nimalo ne dopada cela priča oko najskuplje tezge na pijaci.

Mnogi su stava da su u pitanju "mutna posla", kao i da prosečni prodavac na pijaci ne može da plaću tu sumu novca. Neki od njih odbijaju da poveruju u celu priču, i tvrde da se od prodaje na pijaci "ne može živeti".

Pogledajte anketu:

Ja ne bih mogla da plaćam tezgu pola miliona dinara ni za sto godina. Vlasnica je neka plava žena, videla sam je, ali se nismo upoznale, rekla nam je jedna gospođa koja prodaje na pijaci.

Mislim da je cela priča izmišljena. Niko ne bi mogao da plaća toliku cenu zakupa, znam da ja sigurno ne bi, odgovorila nam je druga gospođa koja se našla u čudu zbog cele priče.

Ne može da se plaća ni pola od te cene, a kamoli ceo iznos. Ja ne bih mogla to da plaćam, jedva i preživljam, iskrena je bila sagovornica.

Podsećamo, JKP "Gradske pijace“ sa dodelom pijačnih kapaciteta putem održavanja Javnih licitacija, otpočele su pre dve godine kako bi na transparentan način sva zainteresovana lica pod jednakim uslovima imala priliku da zakupe jedan od pijačnih kapaciteta na najprometnijim beogradskim pijacama.

Pogledajte bonus video:

Sneg pao u Beogradu usred juna meseca! (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.