SPS UDARIO NA DS, IZBOR GRADONAČELNIKA SE PRETVORIO U CIRKUS: Zašto niste dali vremena Đilasu, da li ga se stidite? (VIDEO)
Foto: Espreso.co.rs

novi sukob

SPS UDARIO NA DS, IZBOR GRADONAČELNIKA SE PRETVORIO U CIRKUS: Zašto niste dali vremena Đilasu, da li ga se stidite? (VIDEO)

Sve više odbornika odlazi sa sednice, naročito iz opozicije

Objavljeno: 15:55h

Sednica Skupštine grada Beograda na kojoj odobornici biraju gradonačelnika, njegovog zamenika i članove Gradskog veća, pretvorila se u cirkus. O novoizabranom gradonačelniku više niko ne priča, kao da su zaboravili zbog čega su se "sastali".

Sada su poslanici SPS, "udarili" su žestokim prozivkama na Dragna Đilasa i DS.

- Zašto vi iz DS niste ostavili vremena vašem predsedniku bivšem gradonačelniku vremena da govori da li ga se mozda stidite.

Pogledajte video:

Ubrzo je Veselinović izašao na govornicu, pokusao da govori o egzodusu i fašizmu, ali mu je odmah oduzeta reč. Vraćen je na mesto, a u sali je nastao haos, a Mirkovic je izneo kako protiv Veselinovića postoji krivična prijava zbog zloupotrebe položaja.

O kandidatu za novog gradonačelnika se oglasila i opozicija. Naime, Nikola Jovanović iz Đilasovog Saveza za Srbiju, rekao je da je Radojičić verovatno najbolji kandidat za gradonačelnika od onih koji su bili u igri i da je pravo osveženje videti čoveka iz SNS koji nije kupio diplomu, koji nije lažirao doktorate.

Oko 13.30 sednicu Skupštine grada, u trenutku kada su se vlast i opozicija raspravljale oko toga "ko je koliko ukrao" dok je bio na vlasti napustio je Dragan Đilas, a nedugo zatim i Borko Stefanović.

Nakon pola sata u skupštinsku salu Đilas se vratio, da bi zatim usledio verbalni duel Sande Rašković Ivić i Gorana Vesića.

- Medicina je izgubila jednog dobrog doktora, a dobila lošeg gradonačelnika. Nažalost, ovaj pored vas će sada operisati po Beogradu - rekla je Rašković Ivić, da bi je Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine grada prekinula rečima "Sramota, sram vas bilo".

Predloženo je i 13 od 15 članova budućeg Gradskog veća (u njemu su automatski gradonačelnik i njegov zamenik).

Sve više odbornika odlazi sa sednice, naročito iz opozicije, javlja naš reporter. Upravo je završena rasprava, te sledi odlučivanje.

Prvi se oglasio Boško Obradović koji je rekao da neće glasati, dok

Jovanović savetuje koleginicu iz DS - a da glasački listić ne ubaci u kutiju jer, kako kaže, ni oni neće glasati.

BONUS VIDEO:

Obračun Vesića, Jovanovića i Nikodijevića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.