OBRAČUN U SKUPŠTINI GRADA: Nikola Jovanović poručio Radojičiću: Zašto dopuštate da budete paravan za vlast koja pere novac? Vesić: Družili ste se s kriminalcima, a sad pričate o korupciji  (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

napeto!

OBRAČUN U SKUPŠTINI GRADA: Nikola Jovanović poručio Radojičiću: Zašto dopuštate da budete paravan za vlast koja pere novac? Vesić: Družili ste se s kriminalcima, a sad pričate o korupciji (VIDEO)

Burne reakcije opozicije

Objavljeno: 14:37h

Tokom sednice došlo je do rasprave između odbornika Nikole Jovanovića i Nikole Nikodijevića. Naime, Nikodijević opominje Jovanovića, jer kako kaže, vređa najvecu stranku SNS govoreći da ostali, mimo Radojičića imaju kupljene diplome.

- Radojičić je verovatno najbolji kandidat za gradonačelnika od onih koji su bili u igri. Pravo je osveženje videti čoveka iz SNS koji nije kupio diplomu, koji nije lažirao doktorate. Nije beznačajno pitanje kako vladajuća stranka nije smatrala pogodnim za ovu funkciju nikoga iz prethodne ture. Verovatno zbog svih afera - rekao je Nikola Jovanović iz Đilasovog Saveza za Srbiju.

- Radojičić će imati našu podršku ako bude imao odrešene ruke, ali mi se plašimo da mu neće biti odrešene ruke - rekao je Jovanović.

On je istakao i da je čudno da je Radojičić izlagao svoj ekspoze 10, a Goran Vesić čak 36 minuta!

Nakon toga se obratio Radojičiću i rekao:

- Zašto dopuštate da budete paravan za vlast koja pere novac, koja je prema izveštaju komisije potrošila nenamenski šest milijardi dinara.

- Ukoliko danas budete izabrani tražite pristup svim dosijeima. Ne dozvolite da pokvare vaše ime i vaš rad.

- Ako kao gradonačelnik budete stavljani na naslovne strane tabloida pozovite nas mi cemo vam reći ko vas stavlja u tabloide. Gospodine doktore mi vam nudimo ruku saradnje. Imamo dva predloga inicirajte, istraživanje korupcije i drugi, sazovite hitnu sednicu na kojoj ćemo raspravljati o sigurnosti u našem gradu. U poslednjih mesec dana bilo je 12 pucnjava sa sedam poginulih - rekao je Jovanović.

Za reč se javio i Goran Vesić, koji je želeo da odgovori Nikoli Jovanoviću.

Goran Vesić
Goran Vesić foto: Filip Plavčić

- Vuk je Jeremić je u centru korupcione afer, a vi pricate o korupciji. Odakle vam 200000 od ambasade Katara iz Berlina. Družili ste se s kriminalcima a sad pricate o korupciji - rekao je Vesić.

Nikola Jovanović je je odlučio da sazna kakava su zbivanja na Instagramu.

Jovanović odlučio da 'prošara
Jovanović odlučio da "prošara" Instagramom foto: Espreso.co.rs

Međusobno vređanje i dalje traje. Naime, s prozivkama i optužbama se ne staje. Nikodijević moli da se prestane s tim optužbama. Pominje se Vuk Jeremić, Jugopetrol, neki prijatelji DSa koji su u Americi u zatvoru.

Jovanovic je rekao kako DS unosi pare u državu, a kako SNS iste izvozi iz države. a gradonačelnik se više i ne spominje.

Bosko Obradović je rekao Radojičiću da je on lice kontinuiteta.

- Svi su više govorili o tome sta ćete da uradite od vas. Mi bismo voleli više da cujemo od vas o tome. Vi možete da pogledate ljude u lice... Ali vi ste kontinuitet koji će da nasledi nedovršene projekte, nasledićete probleme.

Obradović je dalje nastavio sa optužbama na račun Gorana Vesića, za kog je rekoa da utiče na novog gradonačelnika, na loš način. Imate diplomu za razliku od mnogih validnu i zasluženu ali to nije garancija da nećete biti paravan za druge poslove.

- Kako vi gledate na ove uvrede. Zašto ni jednom niste odreagovali na ove napade, zašto niste pozvali na pristojnost, vi ste kandidat. To nam daje za pravo da pomislimo da u celoj ovoj prici vi samo figurirate - rekao je Obradović.

BONUS VIDEO:

Đilas na sednici ubija vreme crtajući

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.