NAJEZDA ZMIJA NA LEDINAMA! Na dečjem igralištu SMUKOVI UMALO PADALI DECI NA GLAVU! (FOTO)
Foto: Profimedia, EPA/Jeanchristophe Bott, EPA/Ronald Wittek, Ilustracija/Espreso.co.rs

strava i užas

NAJEZDA ZMIJA NA LEDINAMA! Na dečjem igralištu SMUKOVI UMALO PADALI DECI NA GLAVU! (FOTO)

Tri zmije, velike nalik debelom užetu, pronađene su u beogradskom naselju Ledine, na samo nekoliko metara od stambene zgrade

Objavljeno:

Izuzetno toplo vreme krajem maja i početkom juna Beogradu kao i celoj Srbiji donelo je pravu opsadu zmija!

Najveći broj gmizavaca uhvaćeno je u prigradskim naseljima,a prema podacima "Zoohigijene" od početka sezone uhvaćeno je tridesetak zmija, što je 10 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Bujna vegetacija posebno je primamljiva za njih, pa ih tako ima u delovima grada orijentisanim prema Avali, Kosmaju, Borči, Ovči, na Višnjici, Karaburmi, Novom Beogradu... Ima ih i u čukaričkim naseljima gde je bujnija vegetacija.

Tri zmije, velike nalik debelom užetu, pronađene su u beogradskom naselju Ledine, na samo nekoliko metara od stambene zgrade.

Među sugrađanima koji su ovih dana zmije otkrili u svom najbližem komšiluku je i Anja Čičić. Ona i njeni susedi su na prostoru namenjenom za garaže pronašli zmije.

- Na zapuštenom prostoru iza zgrade, koji je prvobitno bio namenen za garaže koje nikad nisu završene često se okuplja komšiluk. Tako je bilo i prošle nedelje, kad nas je iznenadio neobičan, tup zvuk. Zvučalo je kao da je nešto teško palo na beton, a kad smo se okrenuli imali smo i šta da vidimo. Dve isprepletane zmije pale su na mesto na kojem su se juče igrala mala deca iz komšiluka.

Susedi Bojan, Vlada i Ljuba odmah su reagovali. Jednu zmiju uspeli su pomoću štapa uspeli da ubace u neki kanister, dok su druge komšije pozvale „Zoohigijenu”.

Smukovi na Ledinama
Smukovi na Ledinama foto: Espreso.co.rs

Dok je jedna zmija uhvaćena, druga zmija je da odgmiže u prostor iznad garaže gde se nalazi žbunje, da bi je nekoliko sati kasnije uhvatili radnici „Veterine”.

Oni su, prema rečima naše sagovornice, preuzeli zmiju i rekli da je bezopasna, odnosno da je reč o smuku, koji je inače neotrovan - kaže Anja i ističe da nikom od komšija nije bilo prijatno jer su gmizavci bili dugački više od metra.

foto: Espreso.co.rs

Bonus video:

INCIDENT NA BARIKADI: Prijepoljac pokušao da probije blokadu, malinari ga zaustavili

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.