HITNO UPOZORENJE OD RHZM: Čeka nas strašno nevreme! Ne izlazite bez preke potrebe!
Foto: Fonet

Vremenska prognoza

HITNO UPOZORENJE OD RHZM: Čeka nas strašno nevreme! Ne izlazite bez preke potrebe!

Do petka promenljivo oblačno

Objavljeno: 18:41h

Tamni oblaci nadneli su se nad srpskom prestonicom. Nakon kratkotrajnog pljuska koji je pao oko podneva, ostavivši težak, vlažan i topao vazduh, sadašnje prilike najavljuju novo nevreme.

Glavnim gradom duva jak vetar, a uplašeni građani, u strahu od oluje koja čupa drveće i ruši krovove, kao što je ranije bio slučaj, beže sa ulica.

Kako je ranije najavljeno, uprkos vrlo promenljivom vremenu do danas se očekivalo sunčano vreme, pa su se oluja i grad "ostali" za tek posle utorka.

Ipak, apokaliptične scene, izgleda krenuvši u susret predviđanjima meteorologa o najavljenih 15 kišnih dana tokom meseca maja, sugerišu da su nepogode "poranile".

Istovremeno, u narednih sat vremena RHMZ izdao je hitno upozorenje da će se u području Srema javiti pljuskovi, pojačan vetar i pojava grada.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do petka će biti promenljivo oblačno sa čestom pojavom pljuskova i grmljavine, naročito u sredu i četvrtak kada će biti intenzivniji, uz moguću kratkotrajnu pojavu grada. U petak i za dane vikenda u većini mesta biće pretežno sunčano. Popodne će uz lokalni razvoj oblačnosti biti ređe pojave kratkotrajnih pljuskova i grmljavine, uglavnom u planinskim predelima. Temperatura oko i malo iznad prosečnih vrednosti. Krajem perioda, svežije, nestabilno, promenljivo oblačno sa padavinama.

Bonus Video:

Katarina i Lazar uče novinare Espresa da plešu

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.