PROTEST NA PETLOVOM BRDU ZBOG SEČE ŠUME! Građani ujedinjeni: NE DAMO BORIĆE (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

za očuvanje stabala

PROTEST NA PETLOVOM BRDU ZBOG SEČE ŠUME! Građani ujedinjeni: NE DAMO BORIĆE (FOTO)

Stanari ovog naselja navode da je saglasnost za seču dalo samo 17 komšija, dok je njih više od 700 bilo protiv

Objavljeno: 11:06h

Danas u 17 časova na Petlovom brdu održava se protest stanara ovog naselja. Naime, kako je objavljeno na njihovoj Fejsbuk stranici, građani koji žive u ovom delu Beograda, ustali su protv seče šume "Borići" na Petlovom brdu.

Ova šuma deli Ibarsku magistralu od Petlovog brda, a protets je organizovan od starne građana mladih i starih sa Petlovog brda, uz podršku komšija sa Labudovog brda.

Kako navode, Borići su namenski sađena šuma, koja štiti naselja od zagađenja sa magistrale. Zbog plana proširenja magistrale ka naselju, najavljena je seča dela šume, koja će time, kako navode, izgubiti namenu.

Imali su problema zbog okupljanja:

Građani tvrde da se Ibarska magistrala može proširiti na suprotnoj strani, na neuređenoj površini, a da to nikome ne ugrožava kvalitet života. To je ono što traže od nadležnih!

- Ne bunimo se protiv proširenja, jer je ono potrebno svima, pa i nama, već protiv magistrale uz sama naselja - navode u saopštenju.

Protest
Protest foto: Espreso.co.rs

Takođe, građani navode da je saglasnost za seču dalo samo 17 sugrađana, dok je njih više od 700 bilo protiv, ali da su nadležni ipak uvažili ovih 17. Pitaju se - kako?

Oni su pozvali sve građane da im pomognu da se spreči seča u šumi "Borići" i poručili "danas seku ovde, sutra će možda u vašem kraju".

Protest
Protest foto: Espreso.co.rs

Iz "Puteva Srbije" najavljen je početak gradnje za nekoliko dana, a tačan datum će tek biti potvrđen. Petlja će biti gradjena po projektu koji je usvojen na osnovu sporazuma EIB, JP "Putevi..." i Udruzenje građana "Zeleno naselje Petlovo brdo".

Valja napomenuti da su stanari Petlovog brda za samo tri sata skupili preko 900 potpisa, a veliku pomoć i podšku u borbi za "Boriće" pružili su deca i omladina.

BONUS VIDEO:

Stefan Kapičić "Deadpool 2"

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.