KRENULA TRKA ZA BG VRTIĆE: Ovo je cifra prijavljene dece TOKOM PRVOG DANA
Upis u vrtić traje od 18 maja do 11 juna, Foto: fonet

upis za vrtić

KRENULA TRKA ZA BG VRTIĆE: Ovo je cifra prijavljene dece TOKOM PRVOG DANA

Broj predatih zahteva ne treba da plaši, budući da se na konkurs javljaju i roditelji predškolaca, koji moraju da pohađaju zakonski obavezan pripremni program, koji do sada nisu išli u vrtić - poručuju iz Sekretarijata

Objavljeno:

Upis u vrtiće traje do 18. maja, preliminarne liste do 11. juna. Neki roditelji predaju dokumentaciju na više opština.

Predškolske ustanove primile su prvog dana upisa oko 3.500 zahteva, od čega oko 1.500 elektronskim putem - saznaje se u Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu. Iako je prerano praviti poređenja sa prošlogodišnjim konkursom, izvesno je da je veći broj zahteva predat elektronskim putem.

Prijave roditelji mogu podnositi do 18. maja, a preliminarne rang-liste će biti poznate do 11. juna. U vrtićima ima 7.512 mesta, što je za oko 800 više nego lane. Takođe, očekuje se i dodatno proširenje upisnih kvota od 20 odsto, na zahtev predškolskih ustanova, koje za to imaju uslove.

- Broj predatih zahteva ne treba da plaši, budući da se na konkurs javljaju i roditelji predškolaca, koji moraju da pohađaju zakonski obavezan pripremni program, koji do sada nisu išli u vrtić - poručuju iz Sekretarijata.

- Takođe, mnogi roditelji konkurišu na više opština, što povećava broj zahteva, a ima i onih koji već koriste subvenciju Grada za boravak dece u privatnim vrtićima, ali žele da budu i na listi čekanja za mesto u državnom, pa formalno podnose zahteve.

Osim naknadnog povećanja broja mesta za petinu, više od 1.500 mesta biće obezbeđeno adaptacijom škola, prostora koje su ustupile opštine, kao i Ministarstvo odbrane, za šta se čeka samo odbrenje Vlade.

Bonus video: NEMA RUKE, ALI RADI SVE! Super-mama nogama plete kosu ćerki i oblači je za vrtić!

(Espreso.co.rs/Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.