Pozvali smo stručnjaka da nam dešifruje ĐILASOV CRTEŽ: U pitanju je MENTALNA PAUZA, odnosno traganje za... (VIDEO)
Pozvali smo sociologa da nam dešifruje ĐILASOV CRTEŽ, Foto: Filip Plavčić

stručno mišljenje

Pozvali smo stručnjaka da nam dešifruje ĐILASOV CRTEŽ: U pitanju je MENTALNA PAUZA, odnosno traganje za... (VIDEO)

Između svih prozivki na sednici, ali i u toku njenog trajanja, Dragan Đilas je rešio da prekrati sebi vreme "žvrljanjem"

Objavljeno:

Na današnjoj sednici na kojoj treba da bude konsituisan novi saziv Skupštine grada Beograda, desio se incident između Dragana Đilasa i Gorana Vesića.

Gradski menadžer grada Beograda je optužio Đilasa za malverzacije, a pitao ga je i kako je došao do 30 miliona u nekretninama. Takođe ga je optužio da je svojim postupcima pokrao Beograd. Siniša Mali je dodao da u ovom trenutku ima 12 milijardi dinara na računu Grada Beograda, i da je to ono što Đilas "ne može da shvati ni prihvati".

Između svih ovih prozivki, ali i u toku trajanja sednice, Dragan Đilas je rešio da prekrati sebi vreme "žvrljanjem".

Izgleda da se malo zaneo s olovkom.

Pogledajte šta je crtao:

A ovo je rezultat!

foto: Filip Plavčić

Sociolog, Ratko Božović je za Espreso dao svoju analizu Đilasovog crteža.

To je spašavanje od dosade, mentalna pauza, odnosno "drugost koja nije prisutna". Znate kada je nekome dosadno, taj "odluta". Verovatno mu sednica nije bila preterano interesantana, kaže Ratko Božović.

foto: Filip Plavčić

On je dodao kako deca imaju običaj da se igraju tako što "žvrljaju" po papiru, što samo znači da dete u njemu još uvek živi.

Deca uvek pronalaze nove načine da se zabave i da se igraju, a odrasli ljudi koji rade isto, samo su dokaz da smo svi mi u stvari deca. U pitanju su lagane igrarije, i ne treba da se čudimo što to neko radi. Ovde je u pitanju ili velika dosada, a zapamtite, mi uvek tragamo za crtežom onog ko je proizveo najviše dosade ili samo o tome da deca u nama nikada ne umiru, objašnjava Božović.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.