TRAMP, PUTIN I ĐINPING DOBILI POZIV IZ SRBIJE KOJI SE NE ODBIJA: Dođite u Guču! Zaboravićete na ratove, oružje...
Foto: Reuter

Otvoreno pismo predsednicima Svetskih sila

TRAMP, PUTIN I ĐINPING DOBILI POZIV IZ SRBIJE KOJI SE NE ODBIJA: Dođite u Guču! Zaboravićete na ratove, oružje...

Guča je najmirnije i najbezbednije mesto u svetu

Objavljeno: 12:55h

Slobodan Jolović, prvi čovek Dragačevskog sabora trubača u Guči, uputio je preko ambasada Rusije, Amerike i Kine u Beogradu poziv predsednicima ovih zemalja da prisustvuju ovogodišnjoj, 58. po redu, najvećoj trubačkoj fešti na svetu.

Prvi čovek Dragačevskog sabora trubača u Guči Slobodan Jolović uputio je preko ambasada Rusije, Amerike i Kine u Beogradu poziv predsednicima ovih zemalja da prisustvuju ovogodišnjoj, 58. po redu, najvećoj trubačkoj fešti na svetu. Jolović je pozvao najmoćnije ljude na planeti da - dođu i vide lepo Dragačevo, čuju narodnu izvornu pesmu i najbolje srpske, ali i svetske trubače -.

- Gospodine Putine, gospodo Tramp i Đinping, kad dođete u srpsko Dragačevo, zaboravićete na svakodnevne probleme, na ratove, na atomsko i hemijsko oružje, na sirotinju i one koji imaju više nego što im treba, pa im ni to nije dosta. Ovde smo svi jednaki, veseli, radosni, svi se razumemo. Guča je najmirnije i najbezbednije mesto u svetu - obratio se Jolović u otvorenom pismu.

- Na ovom podneblju mlade generacije, izuzetno obrazovane i talentovane, srpsku muzičku tradiciju oživljavaju svojim nadahnućima i snagom kakva se nigde ne sreće osim u Guči.

U Guči se ne čuje truba samo iz Srbije, već i iz Evrope, Amerike, Rusije i čitavog sveta. U Guči se događa nesvakidašnje okupljanje ljudi iz celoga sveta. A da je to tačno, govori tradicija duga više od pola veka, 20 miliona domaćih gostiju, kao i ogroman broj stranaca koji su posetili ovu malenu, ali nadaleko čuvenu varoš, koju pre neki dan celom svetu preporučila i američka televizijka mreža Si-En-En.

- U Guči se okupljaju Slovenci, Hrvati, Albanci, Makedonci, Bošnjaci, Crnogorci, Mađari, Rumuni, Grci, Bugari, Austrijanci, Nemci, Englezi, Italijani, Francuzi, Rusi, Amerikanci, Kinezi... i nemaju nijedan spor niti nerešen problem - zaključio je Jolović.

Sabor trubača ove godine biće održan od 10. do 12. avgusta.

Bonus Video:

DECA IZLETELA PRED KAMIONČINU! Snimak od kojeg se kičma ledi!

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.