U SVIM GRADOVIMA NA SVETU TURISTIČKI AUTOBUSI KREĆU IZ CENTRA: Samo u Beogradu polaze s mesta koje je na sat vremena od centra grada, AKO IMATE SREĆE!
Foto: Nebojša Mandić, Printscreen Google maps

predaleko?

U SVIM GRADOVIMA NA SVETU TURISTIČKI AUTOBUSI KREĆU IZ CENTRA: Samo u Beogradu polaze s mesta koje je na sat vremena od centra grada, AKO IMATE SREĆE!

Ova lokacija je na 10 km od Trga republike, a na skoro 14 km od novobeogradskih blokova

Objavljeno:

Ukoliko u narednom periodu putujete, bitno je da znate da se menja polazna stanica svih turističkih autobusa.

Trenutno se privode kraju završni radovi na realizaciji izgradnje terminala za polaske turističkih autobusa iz Beograda, a nova lokacija je – Autoput Beograd – Niš br.4 (Lastin parking u Autocentru), iza Malog Mokrog Luga i Medakovića 3.

Ukoliko do nove lokacije dolazite gradskim prevozom, moći ćete da koristite liniju 70 (Bežanijska kosa – Ikea) i 38 (Šumice – Veliki Mokri Lug).

No, mnogi negoduju što je ova lokacija prilično udaljena od centra grada, a gradski prevoz koji saobraća ka njoj nije među "najfrekventnijim" linijama.

Jedna nailazi na 20, druga na 40 minuta.

Ova lokacija je na 10 km od Trga republike, a na skoro 14 km od novobeogradskih blokova.

Ovim povodom oglasili su se i iz Inicijative Ne davimo Bg:

- Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da će izmeštanjem stanice za turističke autobuse na novu, teško dostupnu lokaciju, koja nije adekvatno povezana javnim saobraćajem, biti načinjena velika šteta građanima i građankama Beograda - kažu oni.

Najmanje 55 minuta je potrebno da stignete do nove stanice iz centra grada
Najmanje 55 minuta je potrebno da stignete do nove stanice iz centra gradafoto: Printscreen

- Umesto da se obezbedi da polazno stajalište bude lako dostupno što većem broju ljudi i dobro povezano javnim i međugradskim saobraćajem, do nove stanice turističkih autobusa koja se nalazi na auto-putu Beograd - Niš iza naselja Medaković 3, osim taksijem, zasada je dolazak moguć samo linijama 70 i 38.

Nesposobnost gradskih vlasti da završi novu i dugo najavljivanu autobusku stanicu ponovo će se slomiti po leđima građana - stoji u saopštenju Inicijative.

- Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da gradske vlasti moraju obezbediti pristojnu i lako dostupnu stanicu za turističke autobuse, kakva i dolikuje Beogradu.

Bonus video:

DOVEO DETE U VRTIĆ, PA NA NJEGA ISPALILI 7 METAKA! Pucnjava u Pančevu, ranjen muškarac (29)! NAPADAČ POBEGAO KA BEOGRADU!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.