Ceo Beograd zaprašen zbog komaraca, a ove godine postoji i jedna bitna razlika!
Borba protiv komaraca će trajati, Foto: Stock

više komaraca zbog vremena

Ceo Beograd zaprašen zbog komaraca, a ove godine postoji i jedna bitna razlika!

Sutra se nastavlja sa delom Gardoša, starog dela Zemuna, centralnim delovima Beograda

Objavljeno:

Više od dvadeset ekipa Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju je na terenu i akcijom suzbijanja komaraca u narednih nekoliko dana biće pokriven ceo Beograd.

To je najavio zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović.

On je gostujući na TV Pink precizirao da se radi u ranim jutarnjim i večernjim časovima kao i da očekuje da će se na taj način suzbiti ovaj prvi nalet ovih insekata. "Vremenski uslovi su uticali na pojavu velikog broja komaraca zahvaljujući zimi koja je bila blaga i visokom vodostaju u kontinuitetu u poslednjih dva meseca. Tokom jučerašnjeg dana tretiran je potez Savskog keja, Dunavskog keja i svi novobeogradski blokovi, danas nastavljamo sa Starim gradom od Kule Nebojša, Pančevačkog mosta, potez Kalemegdana sve do Karaburme", rekao je on.

Sutra se nastavlja sa delom Gardoša, starog dela Zemuna, centralnim delovima Beograda, Čukaricom, Banovim brdom, zatim u sredu opštine Vračar i Zvezdara, a u petak Borča, Ovča i deo leve obale Dunava - istakao je Mladenović dodajući da do sada nismo imali situaciju da se ovako rano tretiraju komarci. On je dodao da će se pred prvomajske praznike sva velika izletišta tretirati protiv krpelja, a ekipe „Zelenila” uveliko kose travu na ovim mestima pripremajući ih za veliki broj posetilaca koji se očekuje - rekao je zamenik gradonačelnika. On je apelovao na građane da budu oprezni dodajući da Zavod za biocide i medicinsku ekologiju radi danonoćno i da je u akciji veliki broj ekipa koji na terenu vrši tretman protiv komaraca i krpelja, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Bonus video: ŽIVOTINJSKA LJUBAV NEMA REZERVE! Bezgranično uzvraćaju ljudima koji brinu o njima!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.