MALO SU NAM JARBOL I GONDOLA! Beograd dobija PANORAMSKI TOČAK na Ušću, na društvenim mrežama BURA (FOTO)
Foto: Nebojša Mandić, Reuters, Ilustracija

gradski planovi

MALO SU NAM JARBOL I GONDOLA! Beograd dobija PANORAMSKI TOČAK na Ušću, na društvenim mrežama BURA (FOTO)

Da li vam se dopada ova ideja?

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kazao je da će do kraja godine početi gradnja velike gondole koja će povezivati Kalemegdan sa parkom Ušće, a gde bi tokom ove godine, kako je naveo, trebalo da počne gradnja i panoramskog točka na Ušću.

On je obišao početak prve faze radova na rekonstrukciji parka Ušće, koji obuhvata 88 hektara od Brankovog mosta do Hotela "Jugoslavija"

U prvu fazu rekonstrukcije parka Ušće, koja će trajati do 15. novembra ili 15. decembra, u zavisnosti od vremenskih uslova, biće uloženo više od 200 miliona dinara, rekao je Mali i naveo da će ceo projekat biće završen u naredne dve do tri godine.

Mali najavio novo lice Ušća
Mali najavio novo lice Ušćafoto: Marina Lopicic

"Biće podignut veliki broj igrališta za decu i zabavu, teretana na otvorenom, muzički i naučni delovi. Radiće se staze za trčanje i vožnju biciklom", izjavio je Mali.

Posle fontane, i najavljenih jarbola, i ova investicija podigla je buru na Tviteru. Mnogi misle da ovim poduhvatima od parka "neće ostati ni travka".

- Malo im je i jarbol i gondola, sad će i panoramski točak da postave na Ušću!?! Pa neka fontana sigurno, plus Filharmonija, ni travka u parku neće ostati - napisala je novinarka Antonela Riha na Tviteru.

Ni ostali nisu ravnodušni na ovu informaciju.

Ranije je gnev javnosti izazvala najava izgradnje jarbola u ukupnoj vrednosti od oko 360 miliona dinara, i to za jedan veliki jarbol od 120 metara i trideset manjih od po 30 metara.

Bonus video:

Nikola Šainović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.