TO JE POZIV NA LINČ I MRŽNJA, ZAŠTO IM SMETAMO SAMO MI? Vlasnici vikendica na Savi odgovaraju na napade
Foto: Filip Plavčić

gradnja na savskom nasipu

TO JE POZIV NA LINČ I MRŽNJA, ZAŠTO IM SMETAMO SAMO MI? Vlasnici vikendica na Savi odgovaraju na napade

- Apsolutno niko nije primetio moju tezu da se ovi objekti ni po čemu ne razlikuju od 20.000 identičnih na drugim lokacijama - kaže Mandić

Objavljeno:

Naš portal nedavno je objavio priču o (ne)legalnoj gradnji na Savskom nasipu iz ugla stanovnika ovog naselja.

Nizali su se komentari, a Vojislav Mandić iz Udruženja Zeleni raj, odgovorio je svima kojima se, kako je naveo, "njihova istina ne dopada".

Odgovor gospodina Mandića vam prenosimo u celosti:

"Za sve komentare je karakterističan boljševičko revolucionarni rečnik. Verovatno da se iza nekoliko pseudonima krije po jedan čovek te se na taj način stvara privid velike zainteresovanost.

Ostrašćenost i mržnja provejava kroz mnoge komentare i ona je direktna posledica načina pisanja i izveštavanja medija o ovoj problematici.

Imam utisak da gotovo niko nije pročitao tekst u celini jer za pojedina pitanja koja postavljaju imaju odgovor u samom tekstu. Apsolutno niko nije primetio moju tezu da se ovi objekti ni po čemu ne razlikuju od 20.000 identičnih na drugim lokacijama.

Ni u jednom trenutku nisam pokušao da bilo čije kršenje zakona pravdam time da to i drugi čine već da se primenjuju ista merila i donesu propisi koji će važiti za sve.

foto: Filip Plavčić

Pitanje koje postavljam po čemu smo mi gori od 20.000 drugih nije radi pravdanja već traženja odgovora zbog čega je sav bes usmeren samo prema nama na ovom potezu.

Kad je pravljena reportaža ukazao sam da na desnoj obali gotovo da nema metra obale koja nije zauzeta splavovima. Od Ušća do kraja bloka 45 takođe nema slobodnog mesta, a jedino ih mi iritiramo.

Kao što niko nije pročitao kompletan tekst sa zakonima je situacija još gora. Svi znaju da smo mi prekršili zakon i da nam je mesto u zatvoru jer veruju našim oponentima.

foto: Filip Plavčić

U jednom komentaru na “savskom nasipu” sam pročitao poziv da nas “reše” molotovljevim koktelima. Prizivanje bagera je davno postalo opšte mesto.

Svi ovi koji bi da nas ruše su kritikovali vlast kad je u Savamali srušila dva nelegalna objekta koji su bili sagrađeni na državnom zemljištu i za koje su podneti zahtevi za legalizaciju 2003. godine kada smo i mi to učinili.

Uvrede koje su izrečene na moj račun, od ljudi koji nisu spremni javno da se pojave pod punim imenom i prezimenom jer im je problem da smisleno izgovore dve prostoproširene rečenice, ne pogađaju me.

Rekao bih na kraju, da nikada nismo tražili ovakav publicitet. On je posledica politički motivisanih aktivista koji egzistiraju svađajući ljude i usmeravajući njihovo nezadovoljstvo ka odabranoj meti. Sve govori u prilog moje teze o hajci i pozivu na javni linč, kaže Mandić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.