AJDE CIGANŠTURO MAJMUNSKA, POMERI SE! Kontroloru BUS plusa čupali oči za 90 dinara, pa ga pljunuli na kraju!
Foto: Prva printscreen

nasilje i ponižavanje

AJDE CIGANŠTURO MAJMUNSKA, POMERI SE! Kontroloru BUS plusa čupali oči za 90 dinara, pa ga pljunuli na kraju!

U Beogradu su se u proteklih nekoliko dana dogodila čak tri napada na kontrolore sistema Bus plus. Iz grada obećali proširenje ovlašćenja. Policija ispituje

Objavljeno: 13:10h

Slobodan Jovanović, jedan od napadnutih kontrolora, govorio je o svom iskustvu, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve.

- Prišao sam mladićima i tražio kartu, po standardnoj priči i proceduri, koja važi za sve putnike. Rekli su mi da su iz srednje škole, a vidim da nisu, počinje svoju priču ovaj kontrolor, koji kaže da im je ljubazno objasnio da i kao srednjoškolci imaju obavezu da kupuju kartu, po povlašćenoj ceni. - Onda su mi rekli ’ajde ciganšturo majmunska, pomeri se’. Zamolio sam ih da napuste vozilo kao i svaki neispravan putnik i ispoštuju one koji imaju karte. Okrenuo sam se i nastavio sa kontrolom karata. Na stajalištu Novo groblje još jednom sam im rekao da napuste vozilo, a oni kažu da im ne pada na pamet. Bilo je i psovki i vređanja, da ne pominjem sad“, kaže Jovanović.

Onda se, kako kaže, obratio vozaču s molbom da zaustavi vozilo kako bi putnici bez karte izašli napolje. Kaže i da nije zahtevao ni da mu daju dokumenta kako bi im naplatio kaznu jer mu je odmah bilo jasno da to neće uspeti da dobije. „Tada je usledio napad. Imao sam kapu, bilo je hladno. Jedan me je zgrabio za nju i izvukao napolje. Počeli su da me udaraju. Sve se odigralo za desetak sekundi. Nisam stigao ni da se branim, niti iko da reaguje. Pokušali su da mi čupaju oči. Ne mogu da verujem da u 21. veku za 90 dinara vade oči...Kada sam pokušao da ustanem na kraju su me pljunuli“, ispričao je kontrolor. Kako kaže, pozvana je policija, sačinjen zapisnik i istraga je sada u toku. Direktor Apeksa, u okviru kog je sistem naplate karata Bus plus, izjavio je u istoj emisiji, da je vozilo gradskog saobraćajnog preduzeća u kom je Jovanović napadnut imalo kameru i da je snimak kod policije i da se radi na identifikaciji napadača. Istakao je takođe da su napadi na kontrolore uzeli maha i da se nešto hitno mora učiniti po tom pitanju. On je ujedno i apelovao na građane, koji su u prekršaju kada nemaju karte, da ne čine sledeći prekršaj napadom na kontrolore. Rekao je i da im je iz uprave Grada obećano da će ovlašćenja kontrolora biti uvećana, u skladu sa postojećim propisima.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.