ODREĐENE CENE PRINUDNIH UPRAVNIKA Evo koliko ćete PLAĆATI ako niste sami odabrali šefa zgrade
Foto: Nemanja Pančić

Upravnik zgrade kao nova profesija

ODREĐENE CENE PRINUDNIH UPRAVNIKA Evo koliko ćete PLAĆATI ako niste sami odabrali šefa zgrade

Prinudno postavljeni profesionalni upravnici zarađivaće od onoga što plate vlasnici stanova, odnosno delova zgrade

Objavljeno:

Prinudni upravnici u Beogradu neće krenuti pre juna po beogradskim stambenim zgradama, dok su Pančevci već odlučili i koliko će oni zarađivati!

Gradsko veće Pančeva je, kako saznaje portal 013info, utvrdilo kriterijume na osnovu kojih će se od vlasnika stanova u stambenim zgrada naplaćivati rad prinudno postavljenih profesionalnih upravnika zgrada. Osnov je prosečna plata na teritoriji grada Pančeva koja je, kako se tvrdi, u 2017. godini iznosila nešto više od 50.000 dinara.

Prinudno postavljeni profesionalni upravnici zarađivaće od onoga što plate vlasnici stanova, odnosno delova zgrade. Za zgrade do osam posebnih delova mesečna naknada u apsolutnom iznosu je 200 dinara, od osam do 30 stanova – 240 dinara. Najviše će se plaćati za poseban deo zgrade ako stambena zgrada ima preko 30 stanova – 280,5 dinara mesečno.

Kada je Beograd u pitanju, prinudni upravnici će morati malo da popričekaju. Prvo da se ovog vikenda ponovi glasanje na četiri izborna mesta, pa da se konstituiše novi saziv gradskog parlamenta i izabere novi gradonačelnik i tek onda da se donesu prve odluke koje se tiču života u prestonici.

Realno, prinudne upravnike u Beogradu ne treba očekivati pre juna-jula meseca.

Bonus video:

Građani digli glas zbog iseljenja Maurerovih

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.