Mali: Meita u Obrenovcu gradi drugu fabriku i otvara još 1.500 radnih mesta
Predviđeno je da nova fabrika ima 50.000 kvadratnih metara, istakao je gradonačelnik, Foto: Dragana Udovičić

Obilazak fabrike automobilskih delova

Mali: Meita u Obrenovcu gradi drugu fabriku i otvara još 1.500 radnih mesta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su danas fabriku automobilskih delova "Meita" u Bariču

Objavljeno:

Oni su, zajedno sa kineskim investitorom, najavili izgradnju još jedne fabrike i mogućnost zaposlenja dodatnih 1.500 radnika. Kako je saopšteno, Mali je podsetio da je "Meita" najveća fabrika otvorena u Beogradu u poslednjih 20 do 30 godina i da trenutno zapošljava više od 1.000 radnika, a u kojoj je neto plata 600 evra. - Danas se ovde proizvode turbo punjači za "Mercedes" i "Ford". Investori su veoma zadovoljni uslovima koje imaju u Beogradu, što potvrdjuje da su kupili dodatnih 16 hektara zemljišta za izgradnju duplo veće fabrike od postojeće - istakao je Mali. Kako je kazao, predviđeno je da nova fabrika ima 50.000 kvadratnih metara, u kojoj će se proizvoditi tri miliona turbo punjača godišnje, što je duplo više nego što se proizvodi sada.

On je istakao da će 200 učenika Tehničke škole u Obrenovcu odmah po završetku školovanja dobiti zaposlenje u "Meiti" što se, prema njegovim rečima, dešava prvi put. Čučković je rekao da je samo pre godinu dana na mestu današnje fabrike bila ledina, a da danas u "Meiti" radi 1.000 Obrenovčana. - To je veliki uspeh za Obrenovac, koji je jedno od najvećih gradilišta u Beogradu. Pokazali smo da Srbija u privlačenju stranih investicija može da pobeđuje i zemlje Evropske unije, kao i da proizvodnja za automobilske renomirane brendove može biti i u našem Obrenovcu - kazao je Čučković, navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Vasilios Provelegios, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.