MALI: Uklonjeno 20.000 kubnih metara šuta na mestu buduće autobuske stanice
Prema sadašnjim planovima, 2020. godine počećemo izgradnju metroa, najavljuje Mali, Foto: Beta

rad na izgradnji saobraćajne infrastrukture

MALI: Uklonjeno 20.000 kubnih metara šuta na mestu buduće autobuske stanice

Mali je rekao da izgradnja nove autobuske stanice predstavlja još jednu kockicu u mozaiku izgradnje saobraćajne infrastrukture u Beogradu

Objavljeno:

Gradonačelnika Beograda Siniša Mali najavio je danas da će u narednih mesec ili mesec i po dana biti uklonjeno 20.000 kubnih metara šuta u novobeogradskom bloku 42, gde će biti izgrađena buduća glavna autobuska stanica u glavnom gradu. - Ova stanica će biti jedinstvena u Evropi jer će obuhvatati međugradski, međumesni i turistički saobraćaj. Površina stanice će biti 13.000 kvadratnih metara, dok je vrednost radova oko 25 miliona evra. Grad Beograd ulaže zemljište, a preduzeće "Beogradska autobuska stanica" novac. Za 18 meseci od danas, na ovom prostoru biće nova moderna autobuska stanica - rekao je Mali.

Kako se navodi u saopštenju, Mali je rekao da izgradnja nove autobuske stanice predstavlja još jednu kockicu u mozaiku izgradnje saobraćajne infrastrukture u Beogradu. - Prokop smo čekali četiri decenije i on je od pre dve godine u funkciji. Danas ispunjavamo još jedno obećanje jer počinjemo da gradimo autobusku stanicu, a ostaju nam novi savski most, most preko Dunava kod Ade Huje i centralni tunel koji će povezivati Savski amfiteatar sa Bulevarom despota Stefana. Prema sadašnjim planovima, 2020. godine počećemo izgradnju metroa i zajedno sa razvojem "Bg voza", autobuska stanica predstavlja deo plana sređivanja saobraćajne infrastrukture i smanjenja gužvi u gradu - rekao je Mali. Generalni direktor CIP-a Milutin Ignjatović istakao je da će nova autobuska stanica biti najveća u Evropi i naglasio da će imati više od 50 perona i 70 parking mesta za autobuse. Arhitekta Vladimir Lojanica, koji je osvojio prvu nagradu na međunarodnom konkursu za objekat autobuske i železničke stanice, istakao je da se radi o velikom saobraćajnom čvoru koji će objediniti autobuski i železnički saobraćaj.

Bonus video:

Maja Gazdić (SNS), Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.