Siniša Mali: Prohodne sve ulice prvog prioriteta
Siniša Mali: Ulice prvog prioriteta su sve prohodne, Foto: Fonet

Beogradski izbori 2018.

Siniša Mali: Prohodne sve ulice prvog prioriteta

Važno je da građani imaju strpljenja, sve je prohodno, malo ćemo teže doći na svoje odredište, ali ćemo doći i to je najvažnije - rekao je Mali

Objavljeno:

Sve ulice prvog prioriteta u gradu jutros su prohodne, a ulice drugog prioriteta biće očišćene nakon prestanka padavina, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je za RTS rekao da nijedna linija GSP "Beograd" nije skraćena niti ukinuta, ali da postoji problem sa linijama 403 i 404, ka podavalskom naselju Zuce, s obzirom na vetar i nanose snega u tom delu grada.

Od kako je sneg počeo da pada, na terenu je 1.600 ljudi gradskih komunalnih preduzeća, "Beorgad-puta", "Gradske čistoće", "Gradskog zelenila", "Parking servisa"... koji "vredno rade da ulice u gradu budu prohodne - naveo je Mali.

- Ulice prvog prioriteta su sve prohodne, noćas smo uradili dobar posao da grad funkcioniše i to je najvažnije. Ulice drugog prioriteta nisu rađene, ali očekujem da će nakon prestanka padavina biti čišćene i te ulice - rekao je Mali i dodao da je nakon više od 30 sati snega na ulicama sve što grad ima i tako će biti dok sneg ne prestane, a grad se potpuno ne očisti.

Podsetio je da je izdao nalog svim opštinama da na raspolaganje stave njihovo ljudstvo i mehanizaciju.

- Sve što imaju opštine i njihova komunalna preduzeća i sve što grad ima je na ulicama i borimo se. Važno je da građani imaju strpljenja, sve je prohodno, malo ćemo teže doći na svoje odredište, ali ćemo doći i to je najvažnije - rekao je Mali.

On je zamolio sugrađane da očiste trotoare ispred svojih zgrada i kuća. Takođe, naveo je da je pojačan angažman svih ustanova socijalne zaštite u gradu, i poručio da će biti zbrinut svako kome zatreba pomoć.

- U Prihvatilištu za odrasla i stara lica imamo oko 125-130 ljudi. Ima još mesta, niko neće biti odbijen, ako zatreba pomoć - tu smo - rekao je Mali.

Bonus video:

Branko Ružić, Espreso intervju nedelje

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.