Gradonačelnik Beograda: Nećemo stati dok se ne očisti sneg iz svake ulice
Gradonačelnik je reagovao na padavine, Foto: fonet

Siniša mali

Gradonačelnik Beograda: Nećemo stati dok se ne očisti sneg iz svake ulice

- Iako deset sati pada sneg, ulice su prohodne, saobraćaj se odvija usporeno, ali nijedna linija gradskog prevoza nije ukinuta ili skraćena - istakao je Mali

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je danas izjavio da su sva komunalna preduzeća na terenu i da čišćenje snega neće prestati dok se ne očisti svaka ulica u gradu. Kako je saopšteno, Mali je posetio Zimsku bazu "Beograd-puta" ispod mosta "Gazela" i ; rekao da je ceo komunalni sistem grada "na nogama". Na ulicama je 1.300 radnika "Beograd-puta", "Zelenila Beograd", "Gradske čistoće" i "Parking servisa", sa 160 kamiona, 63 "multikar vozila" i 50 drugh mašina. - Iako deset sati pada sneg, ulice su prohodne, saobraćaj se odvija usporeno, ali nijedna linija gradskog prevoza nije ukinuta ili skraćena - istakao je Mali.

Podsetio je da javno komunalno preduzeće "Beogradske elektrane" greje domaćinstva 24 sata. U Zimskoj bazi "Beograd-puta" ispod "Gazele" kamioni dolaze po so i vraćaju se na ulice. - Tako ćemo nastaviti dokle god padavine traju, a i posle toga, čisti se redom prvi pa drugi prioritet. Tokom noći je posuto hiljadu tona soli, sto tona kalcijum-hlorida i mislim da su komunalci dobro obavili posao - rekao je Mali. On je apelovao na građane da čiste sneg ispred svojih zgrada, a na vozače da ne parkiraju automobile tako što onemogućavaju prolazak kamiona koji čiste ulice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.