NIJE KRAJ, ODMAH PORED FONTANE, NIČE NEŠTO NOVO: Ovo u Beogradu niste očekivali!
Fontana na Slaviji, Foto: Dragan Kadić

ima jooš?

NIJE KRAJ, ODMAH PORED FONTANE, NIČE NEŠTO NOVO: Ovo u Beogradu niste očekivali!

Radovi su planirani da počnu u junu

Objavljeno:

Od juna počinju završni radovi na uređenju najfrekventnijeg prestoničkog Trga Slavija. Ispod platoa nalaziće se turistički info-pult, kiosk i javni toalet.

– Uređenjem poslovnog prostora ispod platforme počinje poslednja faza rekonstrukcije Trga Slavija. Radovi su planirani da počnu u junu. Kako je predviđeno projektom, na najvećem trgu u gradu biće otvoren info-pult Turističke organizacije Beograda. Tu će se nalaziti i nekoliko lokala trafika. A ispod platoa predviđen je i javni toalet – priča za „Novosti” Milutin Folić, glavni gradski urbanista.

Na platou oivičenom ulicama Kralja Milutina, Kralja Milana i Nemanjinom nalaze se dve zelene površine, kante za smeće, ulična rasveta i betonski postament za spomenik Dimitriju Tucoviću.

Fontana na Slaviji
Fontana na Slaviji foto: Fonet / Nenad Orević

– Izdignuta platforma predstavlja amfiteatar na kome će se postaviti mobilijar za sedenje. Tu će biti vidikovac odakle se pruža pogled na novoizgrađenu fontanu u centru kružnog toka – objašnjava Folić.

Plato bi trebalo da bude parkovski uređen, sa mobilijarom za odmor.

Kompletno, Slavija bi trebalo da bude gotova do jeseni. Tada će biti kompletno uređen i prostor ispod iskošene platforme.

– Ovo rešenje sa platformom je odlično da vizuelno ispravi trg. Praktično je što će tu biti turistički info-pult, jer je to jedna od najprometnijih lokacija u gradu – zaključuje Folić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beograd.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.