Vesić: Počela izgradnja aneksa nove Autobuske stanice na Novom Beogradu
Gradski menadžer Goran Vesić, Foto: Fonet

PRIVREMENA AUTOBUSKA STANICA

Vesić: Počela izgradnja aneksa nove Autobuske stanice na Novom Beogradu

Vesić je rekao da radovi na novoj Autobuskoj stanici u bloku 42 dva počinju sutra a da je izgradnja Aneksa, koji gradi sam Grad počela rano jutros

Objavljeno:

Radovi na izgradnji aneksa nove Autobuske stanice na Novom Beogradu počeli su jutros, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je rekao da radovi na novoj Autobuskoj stanici u bloku 42 dva počinju sutra a da je izgradnja Aneksa, koji gradi sam Grad počela rano jutros.

Precizirao je da je vrednost Aneksa 140 miliona dinara i da će imati 1.200 kvadratnih metara, i rok za završetak radova je pet meseci.

Dok se ne završi autobuska stanica on će služiti kao privremena autobuska stanica a posle kao veza između nove stanice i železničke stanice na Novom Beogradu.

"Na ovaj način održavamo obećanje i ispunjavamo višedecenijski san i nameru da se autobuska stanica premesti iz centra grada na Novi Beograd čime će se smanjiti broj autobusa u centru grada i rastertiti saobraćajnice", rekao je Vesić za Pink.

Kako je naglasio, završava se i projektovanje pristupnih saobraćajnica, a najavio je i da će u narednih nekoliko nedelja biti i tender za obavljanje tog posla, vrednosti oko 200 miliona dinara.

"Tako da će se uraditi kompletne saobraćajnice koje okružuju novu Autobusku stanicu", dodaje Vesić.

Gradski menadžer je rekao i da je ovo deo rešavanja saobraćajnih problema u gradu.

"Izmeštanje železničke stanice, koja postaje Muzej istorije Srbije i gde će biti spomenik Stefanu Nemanjiću koji se podiže na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i izmeštanje autobuske stanice, deo su rešenja, a metro koji će biti izgrađen biće uklopljen u kompletan saobraćaj koji se radi.

Na taj način imaćemo integrisani sistem saobraćaja u Beogradu", poručio je Vesić.

BONUS VIDEO: Aleksandar je za 365 dana pročitao 300 knjiga

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.