Vesić: Na ulicama 170 vozila čisti sneg, glavne ulice prohodne
Sneg u Beogradu, Foto: Filip Plavčić

SNEG U BEOGRADU

Vesić: Na ulicama 170 vozila čisti sneg, glavne ulice prohodne

Ulice prvog prioriteta u Beogradu čini oko 1 800 kilometara ulica kojima se kreću vozila javnog prevoza

Objavljeno:

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je za medije da su u Beogradu sve ulice prvog prioriteta tokom noći očIšćene i prohodne za saobraćaj i da "Gradsko saobraćjno Beograd i Lasta saobraćaju jutros bez zastoja i prema redu vožnje".

Ulice prvog prioriteta u Beogradu čini oko 1 800 kilometara ulica kojima se kreću vozila javnog prevoza.

"Sneg je počeo da pada sinoć oko 20h u okolini Lazarevca a na celom području grada oko 23.30h. Beograd put je u punom kapacitetu mehanizacije i ljudstva - to znači da smo u četvrtom stepenu angažovanja. Na ulicama se nalazi 103 kamiona, 32 multikar vozila, deset putaraca i 18 utovarivača koje opslužuje 280 ljudi", rekao je on.

Dodao je da je od juče ujutru angažovana dodatna mehanizacija - i to pet kamiona Gradske čistoae na kojima su montirani raonici za sneg i po jedan kamion iz Želenila i Vodovoda kao i 4 multikar vozila iz Želenila i sa Ade Ciganlije?.

"Svi oni su na terenu", kaže Vesić.

"Tokom noći od 20 sati sinoć do jutros u 06.00h bacali smo preventivno so kako bismo sprčili da se sneg zadržava kao i pojavu leda na kolovozu. U ovom periodu bacili smo 750 tona soli, 200 tona agregata koji predstavlja mešavinu i 100 tona kalcijum hlorida", rekao je gradski menadžer.

On je dodao da se "prema vremenskoj progozi padavine nastavljaju tokom današnjeg dana i naredne noći"

. " U istom kapacitetu nastavljamo rad", dodao je Vesić.

On je rekao da su ostali radnici komunalnog sistema Beograda na terenu i da se "čiste autobuska stajališta, trotoari ispred javnih ustanova kao i da se preventivno baca so u blizini škola i vrtića i na pešačkim prelazima".

BONUS VIDEO: ESPRESO u vožnji patkomobilom

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.