Siniša Mali razgovarao sa gradonačelnicom Sofije o izgradnji metroa
Foto: Beoinfo

planovi

Siniša Mali razgovarao sa gradonačelnicom Sofije o izgradnji metroa

"Na taj način ćemo smanjiti najveće gužve kod Sajma, Beograda na vodi i Ekonomskog fakulteta", rekao je Mali

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradonačelnica Sofije Jordanka Fandakova razgovarali su danas u Sofiji o izgradnji metroa u Beogradu, kao i o iskustvima Bugarske u vezi sa metroom.

Gradonačelnik Mali je pozvao Fandakovu na Samit gradonačelnika glavnih gradova Centralne i Istočne Evrope i Kine, koji će u septembru biti održan u Beogradu.

"Imali smo veoma konstruktivan sastanak, na kojem smo razgovarali o strateški važnim projektima za razvoj Beograda i Sofije. Razgovarali smo o izgradnji beogradskog metroa, a gradonačelnica Fandakova mi je prenela iskustva bugarske prestonice u vezi sa metroom. Metro u Sofiji povezuje i aerodrom i glavnu železničku stanicu i glavne poslovne centre, i to je ono što utiče na razvoj grada", rekao je Mali, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada.

On je najavio da će prva linija metroa u Beogradu završiti 2022. godine i ići će od Makiškog polja do Mirijeva.

"Na taj način ćemo smanjiti najveće gužve kod Sajma, Beograda na vodi i Ekonomskog fakulteta", rekao je Mali.

On je istakao da je na sastanku bilo reči i o iskustvima Beograda sa elektrobusima, i najavio da će delegacija Grada Sofije posetiti Beograd i JKP GSP Beograd kako bi se na licu mesta upoznali sa načinom rada autobusa na električni pogon.

"Razgovarali smo o načinu funkcionisanja gradskog saobraćaja, kako u Beogradu tako i u Sofiji. Mi ove godine planiramo da nabavimo 100 solo autobusa, 80 električnih autobusa, 20 minibusa za prigradska naselja, kao i 20 tramvaja", naveo je Mali.

On je dodao i da odnosi Srbije i Bugarske, kao i Beograda i Sofije nikada nisu bili bolji, te da je izuzetno važno da se dobra saradnje dva grada dodatno ojača.

Siniša Mali boravi danas u poseti Bugarskoj, u zvaničnoj delegaciji koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.