MAPA SNA KOJI BEOGRAĐANI SANJAJU DECENIJAMA: Ovako će izgledati BG metro! (FOTO)
METRO U BEOGRADU, Foto: Printscreen / Српска напредна странка

PLANOVI!

MAPA SNA KOJI BEOGRAĐANI SANJAJU DECENIJAMA: Ovako će izgledati BG metro! (FOTO)

Od Zemuna do Ustaničke, preko Starog grada, u mislima mnogih gradonačelnika dugi niz godina bila je prva metro linija koja će se graditi

Objavljeno:

Razvoj BG voza i uvođenje novih linija, izgradnja metroa i investicije u putnu infrastrukturu, odnosno izgradnja dva mosta i dva tunela, tri su glavna pravca razvoja predviđena master planom saobraćajne infrastrukture Beograda do 2023. godine.

Kako je Siniša Mali najavljivao, izgradnja metroa će da traje tri i po godine minimum, i nije određeno da li će finansiranje izgradnje metroa biti kroz javno-privatno partnerstvo za ceo projekat ili sve kreditno.

foto: Printscreen / www.preiposle.rs

Od Zemuna do Ustaničke, preko Starog grada, u mislima mnogih gradonačelnika dugi niz godina bila je prva metro linija koja će se graditi.

Tu liniju u najnovijem planu ima i Siniša Mali, ali je neće graditi prvu.

Ovoga puta potpuno nova strategija metroa povezaće Makiško i Višnjičko polje. U ovom trenutku dve livade.

"Kroz tu prvu liniju metroa Makiško polje, Beograd na vodi, Luka Beograd, Blok 18, Ada Huja - to su projekti koji vam kroz razvoj metroa donose milijarde evra investicija. Makiško polje - to su milioni kvadrata novog poslovnog i stambenog kompleksa", objasnio je Mali za beogradske medije.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.