Vesić: Razvoj grada smo okrenuli prema rekama
Gradski menadžer Goran Vesić, Foto: News1, Zorana Jevtić

goran vesić

Vesić: Razvoj grada smo okrenuli prema rekama

- Posledica toga što su naši veliki projekti na rekama je da imamo više novca za postojeću infrastrukturu, kao što su kanalizacija, spoljni magistralni prsten i još mnogo drugih stvari koje su posledica ovakvog investiranja - izjavio je Vesić

Objavljeno: 11:57h

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je u protekle četiri godine značajno povećan intenzitet radova u srpskoj prestonici, a u prilog tome govori činjenica što su samo prošle godine izdate građevinske dozvole za više od million kvadrata.

Vesić je, na Trećoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture, rekao i da je promenjen pravac u kom se razvija grad i da je on sada usmeren prema rekama.

- Zaista svi naši veliki projekti se nalaze na rekama. Tu ne mislim samo na Beograd na vodi, već i na Blok 18, i projekat Beko koji kreće da se radi. Prema Adi Huji će se raditi još jedan most. Svi naši veliki projekti silaze na reke - izjavio je Vesić.

U narednim godinama će, kako je rekao, posebno biti stimulisana gradnja na rekama, za šta, prema njegovim rečima, ima nekoliko razloga.

- Prvo ti projekti su atraktivniji i lakše nalazimo investitore, a kao drugo imamo 200 km obala reka koje su potpuno neiskorišćene i grad treba da koristi tu svoju veliku prednost. To je bogatstvo koje treba da koristimo - poručio je Vesić.

To nam, kako dodaje, omogućava još jednu stvar, a to su manja ulaganja u infrastrukturu, jer tu nemamo novu infrastrukturu koju moramo da gradimo.

- Posledica toga što su naši veliki projekti na rekama je da imamo više novca za postojeću infrastrukturu, kao što su kanalizacija, spoljni magistralni prsten i još mnogo drugih stvari koje su posledica ovakvog investiranja - izjavio je Vesić.

Goran Vesić se posvećuje projektima na rekama
Goran Vesić se posvećuje projektima na rekama foto: FoNet

Grad Beograd, kako dodaje, naravno ima i problema, od kojih je svakako najveć bespravna gradnja.

- Taj problem ćemo međutim rešiti brzo i efikasno, onako kako su rešile druge zemlje koje su bile u tranziciji, jer je to nešto što je nedopustivo i što ugrožava investitore - poručio je Vesić.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Dragiša Ivelja, bivši Titov špijun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.