MALI: Da se što više dece bavi školskim sportom
Siniša Mali je govorio o školskom sportu, Foto: Marina Lopičić

izjava gradonačelnika

MALI: Da se što više dece bavi školskim sportom

- Zajedno sa ministarstvom ulažemo u obnovu infrastrukture, nove sale, sve što treba da deca imaju priliku da se bave sportom - rekao je gradonačelnik Beograda

Objavljeno:

- Grad Beograd za školski sport izdvaja 36 miliona dinara godišnje, a više od 36.000 dece godišnje prođe kroz različita sportska školska, opštinska i gradska takmičenja - izjavio je danas gradončelnik Siniša Mali.

U želji da promoviše školski sport, Mali je danas igrao rukomet sa mladim rukometašima Partizana i Crvene zvezde u egzibicionom meču u Osnovnoj školi Drinka Pavlović, a utakmici je prisustvovao i ministar prosvete Mladen Šarčević.

Siniša Mali ulaže u sport
Siniša Mali ulaže u sport foto: Beoinfo

Mali je poručio da što više dece u osnovnim i srednjim školama treba da se bavi sportom, jer ih sport uči fer pleju, uči ih da gube i dobijaju i sprema ih za izazove koji ih očekuju u životu.

Kako je rekao, projekat školskog sporta ponovo je pokrenut 2015. godine, tada je u budžetu šest miliona dinara bilo opredeljeno za tu namenu, a danas 36 miliona.

- Sada više od 36.000 dece godišnje prođe kroz razna školska, opštinska ili gradska takmičenja, a da će uz devet sportova u koliko se sada takmiče, biti dodato još dva od ove godine - džudo i vaterpolo. Beograd je grad sporta, Srbija je zemlja sporta, ali naša deca moraju da krenu da se bave sportim već u školi, da im obezbedimo adekvatne uslove i zato je grad pokrenuo ovaj projekat - rekao je Mali.

Podsetio je da grad podržava školu košarke Marine Maljković, u koju besplatno ide više od 1.000 devojčica, kao i različite besplatne programe tokom raspusta.

- Zajedno sa ministarstvom ulažemo u obnovu infrastrukture, nove sale, sve što treba da deca imaju priliku da se bave sportom - rekao je Mali koji se danas pridružio ekipi Crvene zvezde i to kao golman, jer je, kaže, i sam u Petoj gimnaziji bio školski golman.

BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Miroslav Čučković

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.