Moderna zgrada u centru BG postala je NOĆNA MORA đaka i roditelja! Ruglo preko dana, a NOĆU POSEBAN PAKAO! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić

očajni stanari

Moderna zgrada u centru BG postala je NOĆNA MORA đaka i roditelja! Ruglo preko dana, a NOĆU POSEBAN PAKAO! (FOTO)

Da li će neko reagovati?

Objavljeno: 16:16h

U centru Beograda, u ulici Gavrila Principa 50, širio se nesnosan smrad i izazivao strah i brigu za zdravlje, ali i bezbednost svih koji žive ili rade u neposrednoj blizini. Naime, ova višespratnica već 15 godina zvrlji prazna. Bez stanara, kao "radno mesto" kraljcama noći i njihovim mušterijama, a do skoro su u njoj obitavali i migranti.

Zgrada u Gavrila Principa postala je noćna mora roditeljima
Zgrada u Gavrila Principa postala je noćna mora roditeljimafoto: Filip Plavčić

Ekipi Espresa požalili su se iz obližnjeg lokala, a naš portal obišao je ovo ulicu u centru Beograda i uverio se u strah koji vlada među stanarima obližnjih zgrada, ali i roditeljima čija deca pohađaju osnovnu školu "Isidora Sekulić", koja se nalazi na nepunih sto metara od napuštene zgrade.

Škola u blizini
Škola u blizinifoto: Filip Plavčić

Naime, migranti su iz napuštene zgrade "iseljeni" nedavno, ali to nije umirilo građane.

Mreža na vratima nije spas
Mreža na vratima nije spasfoto: Filip Plavčić

U blizini je osim osnovne škole "Isidora Sekulić" i vrtić, kao i još stambenih jedinica. Smrad, prljavština i đubre koji okružuju zgradu i spolja i unutra, predstavljaju pravo ruglo.

Tone smeća ostale
Tone smeća ostalefoto: Filip Plavčić

Stanarka iz zgrade prekoputa, rekla nam je da je višespratnica bila leglo zaraza i da pri prolasku nije moglo da se diše od smrada.

- Prljavština, palili su vatru... To je bukvalno bio javni toalet.. Vršli su nuždu i ispred i unutra.. U blizini ima mnogo dece, nikome nije svejedno - objašnjava naša sagovornica i dodaje da i uprkos tome što su sada stavili staklo i rešetke, to ne znači da će tako i ostati.

Smeće svuda
Smeće svudafoto: Filip Plavčić

- I pre su ovako zaključavali, stavljali ovu mrežu, ali džabe.. Pokidaju, zapale...Da ne spominjem što su i prostititke redovne "komšinice".

Smetlište u centru grada
Smetlište u centru gradafoto: Filip Plavčić

Roditelji dece koja pohađaju školu "Isidora Sekulić", rekli su nam da su veoma zabrinuti, ali i da je ovo problem koji traje godinama.

- Nije svejedno kada grupa migranata krene ka školi. Okupljaju se još i u kafiću u blizini. U zgradi je bukvalno bila zaraza, a nis ad nije bolje. Flaše, đubre, izmeti na sve strane.. U širokom luku svi izbegavamo tu stranu ulice.

Stanari navode da često makroi i njihove "dame" znaju tu da se sastaju, a da ni tuče nisu strana pojava.

Zgrada nikad nije završena
Zgrada nikad nije završenafoto: Filip Plavčić

Iako zdanje zgrade ima modernu spoljašnjost, ona svoje pravo lice otkriva tek kada pogledate pololjeno staklo, fekalije i ostalo đubre koje je okružuje.

Moderna sedmospratnica koja se nalazi nedaleko od železničke stanice nikada nije završena.

Smeće u centru grada
Smeće u centru gradafoto: Filip Plavčić

Ispod polomljenih prozora i grafita na fasadi zgrade stiji žicana ograda i nekoliko natpisa "Pazi, gradilište". Ali, table sa investitorom, izvođačem i obaveštenjem kad će kraj radova - nema.

Kako nam je rekla majka jednog đaka iz obližnje zgrade, pre manje od mesec dana dolazile su gradske službe da čiste prostor, ali đubreta ima i dalje.

Flaše svuda okolo
Flaše svuda okolofoto: Filip Plavčić

- Posipali su kiselinu, nije moglo da se živi od smrada. Puno bakterija, izlivale su se fekalije, ovo je sramota za ulicu u centru Beograda - besna je ona.

Bonus video:

NEKOLIKO HILJADA LJUDI U SUZAMA ISPRAĆA GLOGOVCA: Krenula povorka, sinovi nose krst!

(Milica Božinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.