OVO SMO ČEKALI! Vesić: Svih šest traka na Brankovom mostu otvoreno sutra od 18 sati
Goran Vesić: Gotovi radovi na Brankovom mostu!, Foto: Zorana Jevtić

gotovi radovi

OVO SMO ČEKALI! Vesić: Svih šest traka na Brankovom mostu otvoreno sutra od 18 sati

Kompanija Mostogradnja, rekao je Vesić, završava radove na gornjoj strani mosta večeras u 21 sat

Objavljeno:

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će svih šest traka na beogradskom Brankovom mostu, nakon šest meseci radova, biti prohodno od sutra u 18 sati, i to tri dana pre roka. Kako bi JP Putevi Beograd nesmetano obavili završne radove, večeras od 22 do sutra u 18 časova na Brankovom mostu za saobraćaj će biti otvoreno četiri od šest saobraćajnih traka, rekao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

Vesić je dodao da je neophodno tokom noći i sutrašnjeg dana zameniti asfalt i postaviti saobraćajnu signalizaciju kako bi žuta traka iz pravca Novog Beograda koja je sada zatvorena mogla nesmetano da se koristi.

Kompanija Mostogradnja, rekao je Vesić, završava radove na gornjoj strani mosta večeras u 21 sat, a od 22 sata radove na pripremi trake za saobraćaj počinje da izvodi JP Putevi Beograd. Vesić je dodao da radovi na pripremi podrazumevaju habanje postojećeg asfalta koji je oštećen, postavljanje novog sloja asfalta i iscrtavanje horizontalne saobraćajna signalizacije. - Osim žute trake u smeru od Novog Beograda ka centru grada, koja je zbog radova na rekonstrukciji pešačke staze zatvorena, sada će radnici zaposeti i srednju traku u istom smeru kako bi izvršili asfaltiranje. Ovih 20 sati, od 22 do 18 časova sutra, vozilima će biti na raspolaganju četiri trake i to tri iz pravca od starog dela grada prema Novom Beogradu i jedna, krajnja leva traka od Novog Beograda ka starom delu grada - rekao je Vesić. Vesić je dodao da će se vozila javnog prevoza u smeru ka gradu kretati saobraćajnom trakom koja se u redovnom režimu koristi kao krajnja leva traka za smer ka gradu, dok će se u suprotnom smeru, ka Novom Beogradu, kretati žutom saobraćajnom trakom.

Tokom radova zamenjeno je skoro 40 tona čelika, rekao je on.

- Most je sada rekonstruisan i bezbedan a završni radovi na donjem delu mosta sa reke potrajaće još neko vreme ; ali je najvažnije da će saobraćaj od sutra neometano da funkcioniše - rekao je on.

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.