Mali: Uklanjanjem Starog savskog mosta neće biti prekinut tramvajski saobraćaj
Kako je Mali najavio, novi most će imati dve trake u oba smera, Foto: Marina Lopičić

Novi most će imati dve trake u oba smera

Mali: Uklanjanjem Starog savskog mosta neće biti prekinut tramvajski saobraćaj


Siniša Mali je istakao da izgradnja novog mosta preko Save nije "ničiji hir" već potreba iz više razloga

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da uklanjanjem Starog savskog mosta neće biti prekinut tramvajski saobraćaj između starog i Novog Beograda jer će tramvajske šine biti postavljene preko Mosta na Adi.

- Trenutno je nabavka u toku, biramo izvođača radova koji će postaviti šine preko Mosta na Adi tako da nećemo krenuti u radove na novom mostu pre nego što se nove šine završe, a to je po programu i dinamici isplanirano negde do prve polovine naredne godine - rekao je Mali novinarima u Beogradu.

Kako je dodao, izgradnja novog mosta preko Save nije "ničiji hir" već potreba iz više razloga. - Postojeći most ima samo dve trake koje koriste i automobili i tramvaji, a Beograd se razvija i treba nam mnogo veći kapacitet tog mosta. Novi most će imati dve trake u oba smera, stazu za bicikliste i pešake a takodje imaće linije za metro i tramvaj - istakao je Mali.

Most će biti završen u što kraćem roku
Most će biti završen u što kraćem roku foto: Marina Lopičić

Prema njegovim rečima, drugi razlog je bezbednosni, jer postojeći most ima drvene šipove, a zbog inteziteta saobraćaja koji se odvija preko njega oni nisu sigurni. - Gradimo novi most u našem gradu da napravimo najmanji mogući problem za saobraćaj i da u što kraćem vremenskom periodu taj most završimo. Dugoročno bez novog mosta grad neće moći da funkcioniše - kazao je on. Mali je dodao da se ne radi samo projektovanje novog mosta već i demontaža i premeštanje postojećeg, a da će gradjani da glasaju da li će tim mostom biti povezano Ratno ostrvo i Zemunski kej ili Ada Ciganlija i Novi Beograd.

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.