Mali: Nova služba hitne pomoći - ispunjeno obećanje
Stigla pomoć građanima, Foto: Fonet

Zdravstvena stanica Surčin jedna od najlepših u Bg

Mali: Nova služba hitne pomoći - ispunjeno obećanje

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je zdravstvenu stanicu u Surčinu u kojoj od danas funkcioniše služba Hitne pomoći

Objavljeno:

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas otvaranju službe Hitne pomoći u Surčinu i poručio da je veoma važno da u svakom naselju postoji ambulanta ili Dom zdravlja, kako građani ne bi putovali daleko da dobiju pomoć lekara.

Ocenio je da je Zdravstvena stanica Surčin jedna od najlepših u Beogradu, i najavio da će ona uskoro postati Dom zdravlja, koji je, dodaje, stanovnicima te opštine neophodan.

Zdravstvena stanica Surčin jedna od najlepših u Beogradu
Zdravstvena stanica Surčin jedna od najlepših u Beogradu foto: Fonet

- Dva vozila i kompletna ispostava Hitne pomoći od danas su na raspolaganju građanima - naglasio je gradonačelnik i dodao da, iako sugrađanima želi da što manje koriste usluge hitne pomoći, one će sada biti "mnogo brže i efikasnije".

- Brza i kvalitetna usluga znači više spašenih života - istakao je Mali i objasnio da je otvaranje nove službe Hitne pomoći važno i za one koji prolaze kroz Surčin ili koriste obilaznicu, jer i njima može da zatreba hitna medicinska pomoć.

Uskoro stiže mamograf, rendgen i još nekoliko aparata
Uskoro stiže mamograf, rendgen i još nekoliko aparata foto: Fonet

- Otvaranje Hitne pomoći koju su građani Surčina istakli kao prioritet, jeste još jedno ispunjeno obećanje, kao i način da pokažemo da slušamo njihove primedbe i sugestije, i tako gradimo lepši i bolji Beograd - kazao je.

Najavio je da će u tu ustanovu, uskoro stići mamograf, rendgen i još nekoliko aparata, a da će, kada sve to bude kompletirano, ta zdravstvena ustanova u potpunosti "pokriti" primarnu zdravstvenu zaštitu, dijagnostiku i hitnu pomoć. Grad će, kako je rekao, nastaviti da se bavi rekonstrukcijom ambulanti i domova zdravlja.

- Čeka nas izgradnja Doma zdravlja na Banjici, ambulante ili zdravstvene stanice u Ugrinovcima, kao i proširenje Obrenovačkog Doma zdravlja - najavio je Mali i dodao da će ove godine početi izgradnja Doma zdravlja u Borči, na koji, dodaje, građani Palilule čekaju više od 40 godina.

Bonus video:

Miroslav Čučković, Espreso intervju

(Espreso.co.rs/ Izvor: Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.