Nastavlja se obnova beogradskih škola i u 2018. godini
Slavko Gak gradski sekretar, Foto: Zorana Jevtić

Svaka čast

Nastavlja se obnova beogradskih škola i u 2018. godini

Za ovu godinu u budžetu sekretarijata imamo skoro 890 miliona dinara za investicije i funkcionisanje škola, a u opštini Rakovica nas oćekuje rekonstrukcija dve osnovne škole, "Branko Ćopić" i "Vladimir Rolović", za koje će novac obezbediti Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, dok je Opština Rakovica obezbedila sredstva za tehničku dokumentaciju.

Objavljeno:

Nastavićemo započeti investicioni talas obnove škola koji je krenuo prošle godine velikim rekonstrukcijama izgorelih škola u Grockoj, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je sa predsednikom opštine Rakovica Vladanom Kocićem obišao radove na sanaciji staze i platoa u Osnovnoj školi "14. oktobar" u Rakovici, gde se nalaze i objekti Muzičke škole "Davorin Jenko" i Gimnazije "Patrijarh Pavle".

"Za ovu godinu u budžetu sekretarijata imamo skoro 890 miliona dinara za investicije i funkcionisanje škola, a u opštini Rakovica nas oćekuje rekonstrukcija dve osnovne škole, "Branko Ćopić" i "Vladimir Rolović", za koje će novac obezbediti Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, dok je Opština Rakovica obezbedila sredstva za tehničku dokumentaciju", rekao je Gak.

Gak i Kocić obišli su i izložbu radova u holu škole na kojoj je predstavljeno šta je sve do sada Gradska opština Rakovica uradila u svojim školama.

Kako je rećeno, tokom februara će biti predstavljeni projekti za obnovu dve osnovne škole koje su primer saradnje svih institucija na zajedničkom zadatku obnove beogradskih škola.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Boško Obradović i Saša Radulović

(Espreso.co.rs / Agencija )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.