Vesić: Kanalizacija za oko 120 kuća u naselju Braće Jugović
Gradski menadzer Goran Vesić, Foto: Zorana Jevtić

unapređenje života meštana

Vesić: Kanalizacija za oko 120 kuća u naselju Braće Jugović

Uradili smo dobru stvar koja je poboljšala kvalitet života ovih ljudi", istakao je Vesić i naveo da je, izmedju ostalog, sledeći korak da opština Obrenovac, preko svog kapitalnog budzeta, asfaltira ulice koje nisu asfaltirane u ovom naselju

Objavljeno:

U obrenovačkom naselju Braće Jugović završeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže i fekalno-crpne stanice, čime je, prema rečima gradskog menadzera Gorana Vesića, omogućeno da se na kanalizaciju priključi oko 120 domaćinstava.

Podsetivši da su radovi počeli pre 10 meseci, on je rekao da su prve kuće već počele da se priključuju.

"Uradili smo dobru stvar koja je poboljšala kvalitet života ovih ljudi", istakao je Vesić i naveo da je, izmedju ostalog, sledeći korak da opština Obrenovac, preko svog kapitalnog budzeta, asfaltira ulice koje nisu asfaltirane u ovom naselju.

Vesić je naveo da se u obrenovačkom naselju Šljivice radi tri i po kilometara kanalizacije i crpna stanica i dodao da je vrednost tih radova skoro 90 miliona dinara.

"To je projekat koji je u toku. Završili smo rekonstrukciju reni bunara u Obrenovcu, za šta je izdvojeno 108 miliona dinara. Radimo kanalizaciju duž valjevskog puta i primarni cevovod Crna tačka - Bošnjaci u Obrenovcu", ukazao je gradski menadžer.

Dodao je da su to veliki projekti koji se rade, a koji se tiču kanalizacije i vodovoda.

"Ovo što smo danas uradili, što smo omogućili ljudima da se priključe na kanalizaciju, je deo plana koji sprovodimo, a to je da za 10 godina na teritoriji grada Beograda svaka kuća ima kanalizaciju. Na žalost, još uvek je veliki procenat Beograda bez kanalizacije, negde oko trećina grada nema kanalizaciju, što je mnogo i nedopustivo", rekao je Vesić i dodao da je veliki problem i to ssto sva nassa kanalizacija ide u Savu i Dunav.

Da bi taj problem bio rešen, poručuje Vesić, potrebno je oko milijardu evra.

BONUS VIDEO:

TIZER “Da se ne lažemo” o opasnom otpadu. U Srbiji 100.000 tona kancerogenog otpada

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.