BEOGRAĐANI, OČEKUJTE KOMUNALNU INSPEKCIJU: Počinje kontrola zgrada koje NISU IZABRALE UPRAVNIKA
Posle 29. januara, komunalna inspekcija će dolaziti na uvid u stanje beogradskih zgrada, Foto: Dado Djilas

kreću u akciju

BEOGRAĐANI, OČEKUJTE KOMUNALNU INSPEKCIJU: Počinje kontrola zgrada koje NISU IZABRALE UPRAVNIKA

Rok za registraciju stambenih zajednica i izbor upravnika zgrada istekao je još 12. decembra, a komunalni inspektori će u obilazak objekata i uvid u stanje krenuti - 29. januara!

Objavljeno:

Sekretarijat za inspekcijske poslove organizovao je juče sastanak na kome su bili predstavnici komunalnih inspekcija gradskih opština. Na skupu je bilo reči o primeni Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, kao i primeni uputstva Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture o postupanju komunalne inspekcije u sprovođenju inspekcijskog nadzora nad primenom Zakona o stanovanju i održavanju zgrada.

Ovim zakonom utvrđeno je da održavanje i upravljanje stambenim zgradama u cilju sprečavanja ili otklanjanja opasnosti po život i zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu ili imovinu veće vrednosti predstavlja javni interes. Prvi korak u sprovođenju zakona je registracija stambenih zajednica, za šta je rok istekao 12. decembra, pa su se stekli uslovi za postupanje komunalne inspekcije – rekla je Sonja Podunavac, sekretarka za inspekcijske poslove, i najavila da Beograđani posle 29. januara mogu očekivati posetu komunalne inspekcije.

Bonus video:

POŽAR NA VMA: Gori odeljenje hematologije

(Espreso.co.rs / Dnevno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.