Vučić, Zorana i Mali gradskim prevozom otišli na otvaranje pristupnice Pupinovom mostu! (FOTO)

Čvrsto se držite

Vučić, Zorana i Mali gradskim prevozom otišli na otvaranje pristupnice Pupinovom mostu! (FOTO)

Otvaranju deonice za pristupnu saobraćajnicu mostu koji spaja Zemun i Borču prisustvovao je premijer Srbije
Objavljeno: 14:14h

U prisustvu najviših zvaničnika Vlade Srbije danas je otvorena deonica severne pristupne saobraćajnice mostu kod Beograda "Mihajlo Pupin", od Ovčanskog do Pančevačkog puta. Otvaranju je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Izgradnja mosta "Mihajlo Pupin", koji povezuje Zemun i Borču, počela je krajem oktobra 2011. godine, a most je otvoren za saobraćaj 18. decembra 2014. godine. Glavni izvođač radova, finansiranih kineskim kreditom, bila je kineska firma "Čajna roud end bridž korporejšn", dok su podizvođači domaće kompanije.
Most je dugačak 1,5 kilometara, a pristupne saobraćajnice 21,6 kilometara. Deo je magistralnog puta koji povezuje Koridor 10 sa Zrenjaninskim putem.
Izgradnjom tog mosta omogućeno je izmeštanje značajnog dela teretnog saobraćaja iz centra Beograda i preko Pančevačkog mosta, do tada jedinog beogradskog mosta preko Dunava, izgrađenog pre 79 godina.
Za izgradnju mosta sa pristupnim saobraćajnicama potrošeno je oko 260 miliona dolara, a od tog iznosa 85 odsto je kredit kineske Eksim banka, dok su preostalih 15 odsto obezbedili Vlada Srbija i Grad Beograd.
(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.