DA LI SE GASI JEDNO OD KULTNIH MESTA U BEOGRADU? Ove slike i podaci svedoče o tome, nadležni ĆUTE! (FOTO)
Foto: HUG

bez budućnosti

DA LI SE GASI JEDNO OD KULTNIH MESTA U BEOGRADU? Ove slike i podaci svedoče o tome, nadležni ĆUTE! (FOTO)

Ovo ne sme da se desi!

Objavljeno:

Udruženje građana Hipodrom u (Beo)gradu- HUG, zabrinuto zbog saznanja vezanih za sudbinu Beogradskog hipodroma, poslalo je otvorena pisma JP “Hipodrom Beograd”, Skupštini grada Beograda i Gradonačelniku Siniši Malom, Gradskom menadžeru Goranu Vesiću, Gradskom arhitekti Milutinu Foliću, JP “Direkcija za gradjevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda”, u kojima traži da se razjasne sporna pitanja i saznanja do kojih su došli.

Hipodrom Beograd u haosu
Hipodrom Beograd u haosufoto: HUG

HUG je došao do sledećih saznanja:

- u budžetu Grada za 2018.godinu, za rekonstrukciju tribine, koja je izgorela u požaru pre 18 godina, a koja je neophodna za funkcionisanje Hipodroma, predviđeno je 100.000 dinara, što nije ni izbliza dovoljno, a toliko je uostalom bilo predviđeno i prošle godine.

Hipodrom Beograd
Hipodrom Beogradfoto: HUG

- Ugovor o korišćenju zemljišta koji je JP “Hipodrom Beograd” potpisalo sa Skupštinom grada Beograda 1988. godine, a koji ističe ovog proleća, još uvek nije produžen, niti je predviđen kao tema bilo kog zasedanja iste.

Haos u Hipodromu Beograd
Haos u Hipodromu Beogradfoto: HUG

- za pobedničko rešenje sa arhitektonsko-urbanističkog konkursa za plan uređenja šireg područja Hipodroma, više od tri meseca nije doneta nijedna zvanična odluka u Skupštini Grada niti je naručilac konkursa ( JP “Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda” ) u tom periodu izdao bilo kakvo saopštenje vezano za isti.

Stanje u Hipodromu
Stanje u Hipodromufoto: HUG

Godine raznih obmana javnosti, praznih obećanja, različitih uspešnih i neuspešnih odlaganja rešavanja nagomilanih problema raznih dosadašnjih uprava, ostavljale su samo veći čemer i pustoš na prostoru najstarijeg sportskog objekta u prestonici, kažu iz HUG.

Hipodrom
Hipodromfoto: HUG

- Poslednji u nizu koraka ka „spašavanju“ hipodroma napravila je trenutna vlast raspisivanjem arhitektonsko-urbanističkog konkursa za šire područje Hipodroma. Slažemo se da je određivanje prostornih okvira i namene celina u okviru šireg područja u kome se nalazi Hipodrom početak definisanja budućnosti ovog prostora u fizičkom smislu.

Neuređeno zemljište Hipodroma
Neuređeno zemljište Hipodromafoto: HUG

Ipak, postavlja se pitanje da li je arhitektonsko-urbanističko ono što će rešiti svakodnevne probleme Javnog preduzeća „Hipodrom Beograd“ i korisnika usluga koje ono pruža? Ako jeste, zbog čega ono nije usvojeno? Zbog čega nije dostupno na uvid građanima? Kako je moguće da je budžet za rekonstrukciju tribine isti kao i prošle godine (100.000 dinara)? Kako će se uopšte raditi na rešavanju nagomilanih problema ako ugovor nije produžen? I tako dalje...

Stanje na Hipodromu
Stanje na Hipodromufoto: HUG

“HUG” je iskreno zabrinut da je u pitanju samo kupovina vremena i smirivanje zainteresovane javnosti, koja želi da Hipodrom ostane tu gde jeste, a ne stvarna odluka gradskih čelnika da Hipodrom obnovi i omogući održiv razvoj sa postojećom namenom po ugledu na sve trkališta svetskih i evropskih metropola. Zbog toga se od nadležnih institucija traže konkretni odgovori - saopštili su iz udruženja HUG.

Raspada se krov, Hipodrom Beograd
Raspada se krov, Hipodrom Beogradfoto: HUG

Iz Hipodroma bez odgovora

Portal Espreso je pre više od mesec dana kontaktirao upravu Hipodroma povodom priča da se ovo preduzeće gasi, a prostor prodaje, ali i informacije da su u njemu zaposlene samo dve osobe, ali odgovor nismo dobili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.