ALO MALI, ZAR JE MOGUĆE DA NISI UMEO DA IZRAČUNAŠ?! Jelka košta 83.000, ali u narednih 10 godina!
Foto: Marina Lopičić, Ilustracija/Espreso.co.rs

siniša, siniša...

ALO MALI, ZAR JE MOGUĆE DA NISI UMEO DA IZRAČUNAŠ?! Jelka košta 83.000, ali u narednih 10 godina!

Tek je predsednik Srbije razjasnio zabunu

Objavljeno:

Kolika je konfuzija u Upravi grada Beograda oko jelke od 83.000 evra, najbolje svedoče izjave koje je gradonačelnik prestonice proteklih dana davao o ovom drvcetu.

AFP, NEW YORK TIMES... SRPSKA JELKA OD 83.000 ATRAKCIJA U SVETU: O njoj pišu svi svetski mediji! (FOTO)

Naime, 21.12. Siniša Mali izjavio je:

- Jelka je preskupa, raskidamo ugovor.

Samo dan kasnije, 22.12, od Malog je stigla nova konfuzna izjava:

- Ne raskidamo ugovor, jelku smo dobili na poklon.

Već 25.12. Mali je probao da se opravda sledećim rečima:

- Jelka nije skupa koliko koštaju sve druge u tom rangu na svetu.

VUČIĆ O SPORNOJ JELCI OD 83.000 EVRA: Zajapurio sam se kad sam čuo koliko košta, ODMAH SAM ZVAO MALOG! (FOTO)

foto: Marina Lopičić

Nema veze što je ova naša skuplja od čuveke Rokfelerove u Njujorku, Siniši Malom niko to nije javio. Ili jeste, ali se Siniša malo zbunio.

Verovali ili ne, poslednja u nizi izjava pogubljenog gradonačelnika Beograda glasi kako "opozicija nije imala zamerke na budžet, pa je izmislila jelku".

- Novogošnja jelka iz 2016. godine bila skuplja od one kupljene ove godine, plaćene 12 miliona dinara, koja se se sada nalazi na Slaviji. Ovogodišnja jelka ima garanciju na 10 godina, 18 metara, teška je tri tone, ima oko 80 kilograma aluminijumske podloge i 860 ukrasa.

Potpuno je normalno da svaki evropski, svetski grad želi da ima što lepšu i višu novogodišnju jelku. Kupovina jelke nije trošak, već investicija. Želimo jelku od 18 metara, želimo da grad bude ukrašen i da nastavi da privlači turiste - rekao je Mali.

Ova beogradska jelka je skuplja od pompezne jelke na Trgu! RAZBESNEĆE VAS NJENA CENA, A TEK STANJE U KOME SE NALAZI! (FOTO)

On je dodao da firma "Kip lajt" koja je pobedila na tenderu, s Beogradom posluje od 1999. godine i da ima "najviše zaključenih ugovora iz perioda prethodne vlasti". Ta firma je time što je spornu jelku naknadno poklonila, pokazala da, "kao i svi Beograđani, voli svoj grad".

Mali je rekao je rasprava o novogodišnjoj jelki pokrenuta, jer opozicija nije našla ništa što bi bila zamerka na gradski budžet.

- Čitava priča oko jelke nastala je kada smo u Skupštini grada branili predlog budžeta. Tom prilikom su izneti neistiniti podaci vezani za cenu, kao i da je najskuplja na svetu - rekao je Mali.

foto: Printscreen Pink

Konačno, bilo je potrebno da se oglasi predsednik republike i razjasni zabunu.

- Rokfelerova jelka trajaće do početka februara, dok će ova u Knez Mihailovoj trajati 10 godina, po ugovoru - rekao je Vučić, pa nastavio:

- Došla je vest do mene da je Siniša postavio jelku od 83.000 evra, i ja sam se tada zajapurio i rekao da mi pozovu gradonačelnika odmah. Mnogo je da košta i 63.000 evra, a ne 83.000! Kada sam ga pitao kako je moguće da takva jelka postoji, ja sam bio jednako ljut kao i građani. Razumeo sam ih - istakao je on.

Bilo kako bilo, jelka košta 83.000 evra, ali na 10 godina. Dakle, 8.300 evra godišnje. Bilo bi lepo da nam je neko to odmah objasnio, uštedeli bismo silne nerve.

(Espreso.co.rs).


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.