SKANDAL: Siniša Mali priznao da je novogodišnja jelka od prošle godine plaćena još više od ovogodišnje od 83.000 evra!
Foto: Marina Lopičić

trošak, ne investicija!

SKANDAL: Siniša Mali priznao da je novogodišnja jelka od prošle godine plaćena još više od ovogodišnje od 83.000 evra!

Mali je naglasio da je visina jelke 18 metara, kao zgrada od šest spratova, teška je gotovo tri tone i ima 860 ukrasa

Objavljeno: 12:27h

- Ponosan sam na rezultate koje smo ostvarili u protekle tri i po godine, pre svega finansijskom konsolidacijom, što je bila baza da se posle vraćanja duga od 500 miliona evra krene polako u investicije i izmeni slika grada - rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Gostujući na TV Hepi, Mali je istakao da prilikom rasprave o budžetu nije nađeno ništa što bi bilo zamerka, pa je zato u prvi plan stavljena novogodišnja jelka, o kojoj je, kaže, izneto niz neistina.

- Čitava priča oko jelke nastala je kada smo u Skupštini grada branili predlog budžeta. Tom prilikom su izneti neistiniti podaci vezani za cenu, kao i da je najskuplja na svetu. Jelka iz 2016. godine plaćena je 12 miliona dinara, odnosno više nego ovogodišnja, a sada se nalazi na Trgu Slavija - ukazao je Mali.

- Želimo jelku od 18 metara, želimo da grad bude ukrašen i da nastavi da privlači turiste kojih nikada nije bilo više u Beogradu, a očekujemo da tokom novogodišnjih praznika od turizma zaradi 24 miliona evra - predočio je on.

Mali je naglasio da je visina jelke 18 metara, kao zgrada od šest spratova, teška je gotovo tri tone i ima 860 ukrasa.

foto: Marina Lopičić

Na tenderu je pobedila firma "Kip lajt", koja sa Beogradom posluje od 1999. godine i najviše zaključenih ugovora ima iz perioda prethodne vlasti. Jelka ima garanciju na 10 godina i očekujemo da će najmanje toliko još krasiti Trg republike u vreme novogodišnjih praznika - rekao je Mali.

- Kompanija "Kip lajt" je doniranjem jelke pokazala da kao i svi Beograđani voli svoj grad. Potpuno je normalno da svaki evropski, svetski grad želi da ima što lepšu i višu novogodišnju jelku, rekao je on.

Kupovina jelke nije trošak, već investicija, jer će trajati najmanje 10 godina - naglasio je Mali.

BONUS VIDEO:

KOLIKO KOŠTA JELKA?

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.