Ovo se u Srbiji nije desilo zadnjih 30 godina! U Beogradu rođeno čak 20.000 beba!

VRATILE SE RODE

Ovo se u Srbiji nije desilo zadnjih 30 godina! U Beogradu rođeno čak 20.000 beba!

U 2015. godini u prestonici Srbije rođen je rekordan broj mališana, što su zaista odlične vesti
Objavljeno:

Rode su se definitivno vratile u Beograd, a dokaz za to je pravi bebi-bum koji nam je donela 2015, u kojoj su Beograđanke na svet donele preko 20.000 beba. Sve više Srpkinja ide na abortus zato što nose ćerku?! Prema trenutnim brojkama i procenama direktora prestoničkih porodilišta, ova godina obogatila je glavni grad Srbije i napunila domove više nego ijedna druga u poslednjih 30 godina.

Profimedia
Najviše bebica bilo je u GAK “Narodni front”, a u tom popularnom porodilištu kažu da će mama koja rodi 7000. bebu dobiti simboličnu nagradu. - Sada smo na 6.900 beba, a očekujemo da do Nove godine bude minimum 7.000 porođaja. Žena koja postane mama “sa brojem 7.000” dobiće simboličnu nagradu, i taj porođaj biće obeležen uz malu svečanost. Od 2000. godine ne pamtim da je bilo ovoliko porođaja, osim jedne godine kada se GAK „Višegradska“ renovirao, pa su se žene umesto tamo, porodile kod nas. Ne isključujem mogućnost da bude i veći broj, jer ima više od 100 trudnica koje bi trebalo da se porode do 1. januara - kaže dr Radomir Aničić, ginekolog i akušer u toj ustanovi.
Shutterstock
KBC “Zemun“ beleži 10 odsto više prinova nego lane. Stoga je u ovom porodilištu u 2015. rođeno oko 1.700 beba. U GAK „Višegradska“ kažu da se pomerila starosna granica za rođenje prve bebe te je sve više prvorotki koje su prešle 40. godinu života. (Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.