Cela plata ode za jedno veče! Evo koliko će vam novca trebati za doček NG u BG (FOTO)

ZVUČI POZNATO?

Cela plata ode za jedno veče! Evo koliko će vam novca trebati za doček NG u BG (FOTO)

Za doček u prestonici morate pripremiti jednu prosečnu platu. Minimum. Evo i zbog čega
Objavljeno: 09:39h

Do Nove godine ostalo je još nekoliko dana, a vi ste do sada već sigurno smislili gde ćete otići i kako ćete se provesti. A da li ste izračunali koliko će to da vas košta? Pokušali smo da otkrijemo koja je to okvirna suma potrebna za doček. Ako mislite da 2016. godinu dočekate tako da se pamti, onda morate pripremiti jednu prosečnu platu. Minimum. Evo i zbog čega. 31. je decembar, a vi na sebi nemate sve ono što vam treba.

Novo odelo ili haljina i cipele koštaju mimimum 100 evra (napominjemo minimum, jer će vam zaista toliko najmanje biti potrebno da se ponovite), odnosno čitavih 12.200 dinara. Kod nas je kupovina za praznike postala tradicija, pa pored odeće morate uzeti i neki poklon dragoj osobi. Recimo da je samo jedan (a gotovo nikad nije) i pretpostavimo da ćete na njega potrošiti minimum 1.000 dinara.
Dakle, za odeću i poklon dali ste već 13.200 dinara. Naravno, možda u ormaru imate već nešto što želite da obučete i možda nećete nikom ništa kupiti, ali realno - jako su male šanse za tako nešto. Dakle, sledeći korak je gde dočekati novu 2016?
Ako se odlučite za varijantu kluba ili kafane, budite spremni da unapred izdvojite 40 evra. Toliko se ove godine kreću cene po beogradskim lokacijama. To je dodatnih 4.880 dinara. Pošto ćete celu noć provesti van kuće, najverovatnije će vam biti potreban prevoz nazad.
U novogodišnjoj noći, pored toga što taksisti voze po drugoj tarifi, naplaćuju više, jer dok se mi provodimo i izlazimo - oni rade. Vožnja vas ni na jednoj relaciji neće izaći ispod hiljadarke - u to budite sigurni. Posle nezaboravne večeri, klopa je obavezna. Puni ste utisaka, ali ste izmoreni i sigurno gladni. Parče pice, neki roštilj i sok - oko 400 dinara. Ako ste pušač, pakla cigareta okvirno iznosi 220 dinara.
Stigli ste kući. Ušli ste u novu, 2016. godinu. Srećni, raspoloženi i zadovoljni. Da li znate koliko ste potrošili? 19.710 dinara. Ovo je okvirna cifra koja može varirati nekoliko hiljada gore ili dole. To je nečija plata u Srbiji, potrošena za jedno veče. Uvek se možete opredeliti za varijantu ostajanja kod kuće, uz voljenu osobu ili televizor, limenku piva ili običnu limunadu. To će vam samo malo povećati račun za struju. Čini se kao najisplativija varijanta. (D. Čavić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.