SINIŠA JE BOLJI GRADONAČELNIK OD BRANKA PEŠIĆA! Maja Gojković uporedila najveću BG legendu s Malim?!? (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

verovali ili ne

SINIŠA JE BOLJI GRADONAČELNIK OD BRANKA PEŠIĆA! Maja Gojković uporedila najveću BG legendu s Malim?!? (VIDEO)

Šta sve nećemo čuti u predizbornoj kampanji...

Objavljeno:

Mostarska petlja, most Gazela, Terazijski tunel, ogroman deo Novog Beograda, hale Pionir i Pinki, Muzej savremen umetnosti, hotel Jugoslavija, palata Beograđanka, Istočna i Zapadna kapija Beograda, uređenje Ade Ciganlije, plan da se Beograd spusti na reke i da dobije metro...

Sve ovo je u svom mandatu od 1964. do 1974. napravio ili inicirao Branko Pešić.

Čovek za koga tvrde da je bio popularan kao Tito, u Beogradu verovatno popularniji i od samog Broza.

Jer, pre i posle njega glavni grad nije imao nikog ko je toliko učinio za prestonicu. Brojne su legende koje prate Pešićev lik i delo.

Od Skupštine grada Beograda napravio je mravinjak u kome je svaki mrav bio poštovan, a viđene partijske cvrčke zvao je samo na proslave, kako je duhovito, ali sasvim tačno konstatovao jedan njegov blizak saradnik.

Kad je septembra 1970. na putu za Norvešku doživeo srčani udar, prekinuo je put i vratio se kući, a već na aerodromu prvo je pitao saradnike koji su ga dočekali da li za „Gazelu“ ima dovoljno armature.

Zabeleženo je i da je posle prve vesti o eksploziji u bioskopu „20. oktobar“ napustio prijem u Topčideru i trkom i ne čekajući službeni automobil, dojurio do Balkanske ulice i pomagao ranjenima, da je gacao po vodi poplavljene Savamale i da je pomogao vatrogascima u borbi protiv požara u zgradi Politike.

Mali, ovo je bio gradonačelnik: Zašto prvi čovek BG nije ni do kolena Branku Pešiću? (FOTO) (VIDEO)

Svako jutro je, vozeći sam sopstveni auto iz Zemuna u Beograd, na autobuskoj stanici „kupio“ nekoliko onih koji su čekali gradski prevoz. Običan svet je fasciniralo to što je pamtio i svako ime, priča Branko Najhold, hroničar iz Zemuna.

foto: Fonet, Printscreen

I onda dođe Maja Gojković i uporedi ovog političkog diva sa Sinišom Malim?! Ne verujete?

Poslušajte.

Jasno je da je kampanja za gradonačelnika u toku, da vladajuća stranka, po svemu sudeći, nema nikog boljeg od Malog, pa će on opet u trku za prvog čoveka prestonice, da su svi privatni i poslovni gafovi odlazećeg gradonačelnika efikasno počišćeni iz medija...

Ali, što je mnogo, mnogo je.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.