ČUVARI STAROG GRADA: Mali se tek pred izbore setio građana, a OVO SMO MI URADILI!
Foto: Stefan Jokić

oštra kritika

ČUVARI STAROG GRADA: Mali se tek pred izbore setio građana, a OVO SMO MI URADILI!

Sve što smo juče čuli od gradonačelnika u ostavci podseća na još jedno neispunjeno obećanje iz kampanje, kažu "Čuvari Starog grada"

Objavljeno:

Pokret "Čuvari Starog grada", koji predvodi predsednik opštine Stari grad Marko Bastać oštro je odreagovao na predstavljanje projekta Gradske uprave grada Beograda.

Njihovo saopštenje prenosimo vam u celosti: - Odlično je što se gradonačelnik u ostavci dva meseca pre izbora, za koje je govorio da na njima neće učetvovati, setio građana. Osim genijalne ideje da odgovora na njihova pitanja u okviru TV emisije, sada bi gradonačelnik da iskopira projekat koji pruža priliku građanima da odlučuju o tome šta treba da se radi na njihovim opštinama.

Upravo na pripremi takvog projekta mi u opštini Stari grad radimo cele ove godine. Ali čak i da zanemarimo tradicionalnu sklonost gradonačelnika ka kopiranju tuđih ideja, problem je način na koji je projekat predstavljen, brojne nepreciznosti vezane za njegovo sprovođenje, kao i činjenica da se ne zna po kom kriterijumu je opredeljeno 200 miliona dinara za gradske projekte, a svega 10 miliona za opštinske.

foto: Fonet

Zapravo sve što smo juče čuli od gradonačelnika u ostavci podseća na još jedno neispunjeno obećanje iz kampanje, poput onog o formiranju Kancelarije za brze odgovore. Jasno je da se ovde radi o kampanji pre kampanje. Sadržaj te kampanje je u potpunoj suprotnosti sa praksom ove gradske vlasti da odluke donosi bez konsultacija sa građanima i stručnom javnošću.

Smatramo da stanovnici glavnog grada, posle svega sto ih je snašlo, nisu zaslužili i da im se na ovaj način vređa inteligencija. Kada ih već niste pitali ništa o "Beogradu na vodi", kada ni njih ni stručnu javnost niste konsultovali kada ste rekonstruisali Slaviju, kada ignorišete primedbe građana čije ulice preko noći pretvarate u pešačke zone, kada niste našli za shodno da im pre postavljanja barem date da vide kako izgledaju fontane koje gradite, kada nećete da im kažete ko je naredio rušenje u Savamali, nemojte ni da im prodajete tuđe ideje bez namere da ih suštinski i realizujete.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.