LEONTINA JE MUZIČKI DIREKTOR FONTANE NA SLAVIJI I ZA TO PRIMA 150.000 DINARA?! Istražili smo informaciju koja je zapalila društvene mreže!
Foto: Nebojša Mandić, Dragan Kadić

da li je ovo moguće?

LEONTINA JE MUZIČKI DIREKTOR FONTANE NA SLAVIJI I ZA TO PRIMA 150.000 DINARA?! Istražili smo informaciju koja je zapalila društvene mreže!

Repertoar za muzičku fontanu je "raznovrstan"

Objavljeno: 15:27h

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da muzička fontana na Slaviji ima svog "muzičkog direktora" čija je plata 150.000 dinara, i da je to kantautorka Leontina Vukomanović.

- Da li ste znali da fontana na Slaviji ima "muzičkog direktora"...čija je plata 150.000? - piše u prvom tvitu.

A onda se u drugom otkriva ko je, kako kažu, srećni dobitnik, Leontina Vukomanović.

Pozvali smo Leontinu kako bismo proverili ovu informaciju koja se pojavila na društvenim mrežama, međutim, ona je demantovala.

- Nije tačno. Ma kakvi, to nije istina, i ne postoji nikakva novčana nadoknada, a ni takva funkcija koliko znam. Postoji komisija sastavljena od nekoliko kompozitora iz Udruženja kompozitora Srbije, na čelu s Miroljubom Aranđelovićem Rasinskim, koji odlučuju o repertoraru. Ja sam tu da dam predlog, rekla sam i ranije da ću rado učestvovati u svemu tome, ali sve drugo nije tačno - rekla je Leontina za Espreso.

foto: printscreen/tviter

I iz grada Beograda su nam potvrdili da su ove informacije netačne.

- Muzička fontana na Slaviji nema, niti će ikada imati muzičkog urednika. U skladu s tim niko ne može da prima platu za posao koji ne postoji. Grad je fomirao komisiju koja se bavi određivanjem pesama koje će se emitovati sa fontane na Slaviji. Nijedan član komisije ne prima nadoknadu za svoj rad. Jedan od članova komisije je i Leontina Vukomanović. Ona, takođe, nije primila ni dinar za rad u komisiji niti joj to pripada - kažu u gradskoj vlasti.

Inače, na društvenim mrežama je podeljena i izjava Leontine Vukomanović, u kojoj je ona rekla da će rado učestvovati u izboru kompozicija i sugestijama za repertoar, jer bi bilo lepo da se čuju pesme koje obeležavaju Beograd.

- Uz adekvatan vodeni prizor mogli bismo da predstavimo i našu muzičku tradiciju, na primer Mokranjca i Konjovića, po ugledu na evropske metropole - izjavila je svojevremeno kantautorka, pa joj se verovatno zbog ove izjave pripisala funkcija i plata od 150.000 dinara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.