ŠTA ČITAJU POZNATE FACE? Sreli smo ih na Sajmu knjiga, otkrili su nam svoja OMILJENA ŠTIVA!
Foto: Filip Plavčić

koji je vaš izbor?

ŠTA ČITAJU POZNATE FACE? Sreli smo ih na Sajmu knjiga, otkrili su nam svoja OMILJENA ŠTIVA!

Ove knjige preoručuju "poznate face"

Objavljeno: 22:59h

Sve ljubitelje književnosti obradovala je vest da je počeo 62. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. Zaljubljenici u književnost uživaju u šarenolikoj ponudi literature.

Učestvuje preko 450 domaćih i inostranih izlagača, premijerno će biti predstavljena nova književna izdanja, a svi zainteresovani posetioci moći će da prisustvuju brojnim tribinama i predavanjima, kao i diskusijama o izdavaštvu, književnosti...

KNJIGA O ČUDNOM KOMŠIJI, RODITELJOVANJE I VAMPIRI: Ovo su najveći hitovi i najtraženije knjige na Beogradskom sajmu (FOTO)

Iako sigurno već znate koju knjigu ćete kupiti, raznovrsna ponuda možda probudi i zainteresovanost za neki potpuno drugi "fazon". Za svaki slučaj, pitali smo poznate face koje smo zatekli na sajmu šta oni čitaju, ali i šta preporučuju.

Lider radikala Vojislav Šešelj, kao i prethodne godine ima svoj štand na ovogodišnjem sajmu.

foto: Filip Plavčić

Šešelj je kao i prethodne godine preporučio neke od svojih knjiga, a kako i sam kaže i dalje je najprodavanija knjiga pod naslovom "Rimokatolički zločinački projekat veštačke hrvatske nacije".

On je u razgovoru za Espreso.co.rs rekao i da je ovo delo izašlo još na ruskom i engleskom jeziku, i poručio da će svih dana sajma biti na svom štandu.

Zorana Živkovića lidera Nove stranke, zatekli smo pri samom dolasku na saja. On je u društvu supruge, kako kaže, došao da uživa u ponudi.

- Još uvek nisam kupio ništa jer sam tek stigao, ali obično izađemo sa dve kese. Čitajte srpske stvari, romane srpskih pisaca, a manje čitajte loše novine, bolje čitajte dobre knjige i dobre portale - rekao je Živković kroz osmeh.

foto: Filip Plavčić

Književnica Vesna Dedić i ove godine ima štand na Sajmu knjiga u Beogradu. Nju tokom celog dana možete zateći kod njenog štanda gde se druži i razgovara sa ljubiteljima njenih dela.

foto: Filip Plavčić

Otkrila nam je koja knjiga je najprodavanija, a čitaocima Espresa preporučila je dela čiji je i sama ljubitelj, a otkrila je i šta ona čita.

- Od mojih knjiga najprodavanija je "Seti se naše ljubavi", koja je najnovija i ono što je interesantno moj prvi roman, "Zauvek u srcu". Taj roman je dotigao neverovatne tiraže za Srbiju, međutim, javlja se stalno druga, treća, peta generacija koja voli taj roman i to je moja najveća sreća.

Kako kaže, trenutno ne čita ništa jer nema vremena.

- Radim na televiziji, imam svoju izdavačku kuću i verujte mi, preumorna sam. Ali ću od novembra krenuti da čitam i da pišem. A ono što radim svake godine, nedeljom kad je kraj sajma, zatvorim svoj štand i krenem po ostalim štandovima i najviše kupujem u stvari psihološku literaturu - objasnila je ona.

Čitaocima Espresa poručila je jedno - čitajte!

- Čitajte makar i novine, smao čitajte, zato što je čitanje veoma važno za mentalno zdravlje. Ali evo i jedne tople preporuke. Obavezno pročitaje novi roman Svetislava Basare.

foto: Filip Plavčić

VULIN PROMOVIŠE MINISTARSTVO ODBRANE NA SAJMU KNJIGA

I ove godine na sajmu knjiga tu je štand Ministarstva odbrane koji promoviše Vojnu akademiju.

Svi koji žele da upišu vojnu akademiju, mogu da se raspitaju na ovom štandu o svemu što ih interesuje. Kakva je život na akademiji, o aktivnostima, uslovima za konkurs, upis...

Mlada devojka Svetlana koja će vas dočekati na štandu je treća godina i kako kaže nakon završetka dobiće čin potporučnika, a otkrila nam je i zašto se opredelila baš za vojnu akademiju.

foto: Filip Plavčić

- Nakon toga odmah počinjemo da radmo pri vojsci, što jedva čekam. A prvenstveno sam upisla akademiju zbog sigurnog posla i dobrih uslova školovanja, i dosta stvari se nauči.

(M.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.