PROMENE SAOBRAĆAJA ZBOG PARADE PONOSA I ULIČNE TRKE: Proučite ovo pre nego što izađete napolje!
Foto: Miloš Mladenović

Zatvoren beograd

PROMENE SAOBRAĆAJA ZBOG PARADE PONOSA I ULIČNE TRKE: Proučite ovo pre nego što izađete napolje!

Izmene u režimu saobraćaja očekuju se već od 10 sati

Objavljeno:

Zbog održavanja Parade ponosa već od 10 sati mogu se očekivati izmene u saobraćaju. Kako piše Blic, biće stvorena "bezbedna zona" u koju će ulaz kontrolisati policijske snage. Ona će se prostirati od Slavije do Zelenog venca, i od ugla Nemanjine i Kneza Miloša do Bulevara kralja Aleksandra.

Učesnici Parade ponosa će moći unutra da uđu na četiri ulaza: Slavija (ugao Kralja Milana i Kralja Milutina), Zeleni venac (Prizrenska ulica), Vračar (ugao Resavske i Krunske) i Centar (ugao Nemanjine i Svetozara Markovića).

Očekuje se da ovaj kompletan potez bude zatvoren do kraja "prajda", to jest do nekih 15 sati.

Sekretarijat za javni prevoz je saopštio je da će "u zavisnosti od situacije na terenu autobusi saobraćati izmenjenim ili skraćenim trasama, da će na trolejbuskim linijama saobraćati autobusi izmenjenim trasama, te da će promene pretrpeti i tramvaji".

Svi trolejbusi će ostati u garažama, a linije 19 i 28 privremeno potpuno ukinute. Autobusi će saobraćati umesto trola na linijama 21, 22 i 29 i to od perifernih terminusa do Slavije (trole nemaju gde da se okrenu zbog radova), a biće uvedena autobuska linija 40A, umesto trola nalinijama 40 i 41 i saobraćaće od Banjice do Zvezdare. Sve tramvajske linije koje presecaju Ulicu kralja Milana i voze do Tašmajdana (linije 2, 3, 7, 9, 12) biće skraćene.

Autobuske linije koje prolaze ovim potezom - linije 23, 24, 25, 26, 27, 30, 31, 37, 39, 44, 52, 53, 56, 58... takođe će biti skraćene ili će voziti znatno izmenjenim trasama.

Zbog održavanja ulične trke BGD 10K od 17 do 20 sati biće zabranjen motorni saobraćaj u Bulevaru Mihajla Pupina, ulicama Trešnjin cvet, Sajmište, Ušće, Crnogorskoj, Brankovoj, na Brankovom mostu, Karađorđevoj, Bulevaru vojvode Bojovića, Tadeuša Košćuška, Pariskoj, Pop Lukinoj i Kneza Sime Markovića.

Nijedno vozilo gradskog saobraćaja neće preći preko Brankovog mosta od 17 do 20 sati.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.