Bus plus kartica vam više ne treba! Evo kako ćete ubuduće moći da plaćate prevoz

Moderni ste, majke mi

Bus plus kartica vam više ne treba! Evo kako ćete ubuduće moći da plaćate prevoz

Čak i ako zaborave "bus plus" karticu ili novčanik, putnici će moći da se voze. Biće potrebna samo aplikacija na mobilnom koja skida novac sa računa kada se telefon prinese validatoru
Objavljeno: 10:25h

Već od sledeće nedelje Beograđani neće više morati da imaju bus plus kartice! Šta sve može da vam se desi ako ne otkucate Bus Plus? (MEME) To ne znači da se one ukidaju, već se uvodi i mogućnost da se gradski prevoz plaća uz mobilnog telefona.

- Pitanje je dana kada će plaćanje prevoza mobilnim telefonom biti dostupno putnicima javnog prevoza u Beogradu. Planirano je da ova opcija proradi do 15. decembra, ali moguće je da to bude i ove sedmice, kaže direktor "Apeksa" Veljko Vlahović. Kako će plaćanje mobilnim da funkcioniše? Pre nešto potrebno je da korisnik ima moderniji telefon, odnosno da podržava pametnu NFC tehnologiju, ima android verziju 4.4 (KitKat) i da se instalira odgovarajuću aplikacija.
Nakon toga biće dovoljno da se telefon prinese validatoru i na taj način plati prevoz skidanjem kredita sa vašeg telefonskog računa ako ste pripejd, odnosno biće vam obračunato na kraju meseca, ako je postpejd korisnik. Na isti način će i kontolori provera da li putnik platio prevoz - na svoje aparate, umesto karata, prislanjaće mobilne telefone. (Espreso.co.rs / Večernje novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.