OTKRIVAMO: OGROMNA RUPA PRETI BEOGRADU NA VODI!? (FOTO)
Foto: Fili Plavčić

problem u projektu

OTKRIVAMO: OGROMNA RUPA PRETI BEOGRADU NA VODI!? (FOTO)

Nezvanična informacija kaže da je rupa koja bi mogla da ugrozi ovaj projekat duboka preko 16 metara!

Objavljeno:

Informacija koja se pojavila na forumima, da je veliki odron u Savi napravio ogroman problem gradilištu Beograda na vodi, sudeći prema fotografijama našeg fotoreportera sasvim je realna.

foto: Filip Plavčić

Gotovo je nemoguće da pogledom na ovo gradilište ne vidite koliko je ovaj odron "ušao" u deo koji bi trebalo da bude opasan betonskim profilima kao u ostatku utvrđenja koje odvaja promenadu od reke Save.

foto: Filip Plavčić

Nezvanična informacija kaže da je rupa koja bi mogla da ugrozi ovaj projekat duboka preko 16 metara, odnosno da su na toj dubini ronioci bili i vratili se!

foto: Filip Plavčić

Takođe se govori da je ovaj deo, pošto je počeo da popušta, nekoliko puta nasipan i ojačavan granitnim kockama!

foto: Filip Plavčić

Ovu informaciju proverili smo u "Beogradu na vodi", gde su objasnili da se ovaj problem pojavio, ali da je uobičajen:

"U sklopu uređenja desne obale Save, došlo je do blažeg osipanja novog nabačaja kamene nožice u dužini od oko 30 metara. U pitanju je deo obaloutvrde koji je zbog radova koji su u toku propisno ograđen i nedostupan za šetače, te u kojem ne postoji rizik od povrede. Kako rečna dna često imaju mikrolokacije sa specifičnim geomehaničkim karakteristikama, takve situacije su uobičajene tokom samog procesa izvođenja radova na sličnim lokacijama" - kazali su za Espreso iz ove kompanije.

foto: Filip Plavčić

"Belgrade Waterfront je preduzeo sve neophodne mere, u skladu sa najvišim bezbednosnim standardima, kako bi ovaj deo obaloutvrde bio saniran u najkraćem roku" - dodali su.

Nakon što se izvrše ponovljena geotehnička istraživanja zone sa slabijom nosivošću, biće definisan novi oblik kamene nožice koji će biti primenjen u daljoj izgradnji, kažu u kompaniji, kao i da osipanje jednog dela obaloutvrde ni na koji način ne dovodi u pitanje napredak samog projekta, imajući u vidu da završene zone ni na koji način nisu ugrožene.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.