NAJLEPŠA ŽENA SRPSKE POLITIKE: Da li će Irena Vujović biti novi gradonačelnik BEOGRADA? (FOTO)
Foto: Stefan Jokić

MIS SRPSKOG PARLAMENTA

NAJLEPŠA ŽENA SRPSKE POLITIKE: Da li će Irena Vujović biti novi gradonačelnik BEOGRADA? (FOTO)

Srpskoj naprednoj stranci pristupila je 2008. godine, bila je članica Glavnog odbora

Objavljeno: 16:38h

Kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda mogla da bude Irena Vujović, sadašnja predsednica opštine Savski Venac, preneo je danas Kurir svoja saznanja.

Mi smo se zapitali ko je žena koja bi mogla da nasledi Sinišu Malog i bude prva žena gradonačelnik Beograda.

Rođena je 1983. godine. Ističe da je po obrazovanju diplomirani ekonomista – master, završila je Fakultet za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu. Dodaje da trenutno pohađa doktorske studije na Fakultetu za međunarodnu ekonomiju, na Megatrend univerzitetu.

foto: Fonet

Nakon izbora 2012. i 2014. izabrana je za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Potom ju je, nakon izbora 2014, gradonačelnik Beograda Siniša Mali imenovao za pomoćnicu gradonačelnika zaduženu za oblast društvenih delatnosti. U maju 2014. dala je ostavku na poslanički mandat, jer je Agencija za borbu protiv korupcije saopštila da ona ne može istovremeno da obavlja i funkciju pomoćnice gradonačelnika Beograda. Srpskoj naprednoj stranci pristupila je 2008. godine, bila je članica Glavnog odbora, a za članicu Predsedništva SNS izabrana je na Izbornoj skupštini stranke 28. maja 2016. godine, prenosi Istinomer.

foto: Fonet

Nakon lokalnih izbora izabrana je 4. juna 2016. za predsednicu opštine Savski venac i napustila funkciju pomoćnice gradonačelnika Beograda.

Mis parlamenta

foto: Nebojša Mandić

Kada je bila poslanica, proglašavali su je za nezvaničnu mis parlamenta.

- Imponuje mi to što sam izabrana za mis parlamenta, ali smatram da lepota nije presudna za političku karijeru - govorila je tada.

Pažnju su tada privlačile njene fotografije na društvenim mrežama.

Idol joj je predsednik

foto: Stefan Jokić

Odgovarajući na pitanje ima li političkog idola, Irena Vujović je jednom prilikom izjavila da je to predsednik stranke kojoj pripada.

- Aleksandar Vučić je neko kog veoma cenim i poštujem jer je pokazao znanje, spremnost i hrabrost u želji da reformiše Srbiju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.